Objavljeni novi korona podaci za Srbiju, Krizni štab zaseda i upozorava

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
134

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 15.774  osoba, od kojih je 4.071 pozitivno, dok je, nažalost 17 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima je 166 pacijenata.

Dosadašnji korona rekordi su: najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69.

Počela sednica Kriznog štaba

Sednica Kriznog štaba na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija i razmatrano eventualno uvođenje novih mera počela je u 15 sati u Palati Srbija.

Prema ranijim najavama članova Kriznog štaba, na sednici bi trebalo da bude doneta odluka o pooštravanju mera, kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih.

Na prethodnoj sednici, medicinski deo Štaba založio se za potpuno zaključavanje, bar na sedam do 10 dana, a tada je ostavljeno da konačna odluka bude doneta za nekoliko dana.

Broj zaraženih na dnevnom nivou je oko 4.000 prethodnih dana, što nikako ne obećava, pa se očekuje da se mere pooštre.

Zamenik gradonačelnik Goran Vesić ponovio je danas da Beograd neće glasati za odluku o potpunom zatvaranju.

“Ukoliko bi bila doneta odluka o potpunom zatvaranju ili skraćivanju radnog vremena, ona bi bila pogrešna, jer neće doprineti normalizaciji života i to ću reći na sastanku Kriznog štaba. Beograd neće glasati za tu odluku, koju je praktično nemoguće sprovesti”, rekao je Vesić gostujući na kanalu Vesti.

Za prethodni vikend, važile su mere koje su podrazumevale da ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 14 sati.

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je uoči sednice Kriznog štaba da je medicinski deo već ranije sve predložio i da neće promeniti predlog.

“Čuli smo dva ugla gledanja, sasvim prirodna, rešenje će biti svakako kako bude doneseno. Mi ne možemo da smanjimo ono što smo već rekli jer se situacija nije promenila. Smatramo da su mere racionalne, pitanje je koliko su se sprovodile”, rekao je Kon.

Ne smatra da je zatvaranje na sedam dana dovoljno.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More