Žurka u Amsterdamu test za ublažavanje mera

Foto: Pixabay
61

Ljubitelji plesa u Amsterdamu učestvovali su u istrazivačkom projektu koji im je istovremeno poslužio da se odmore od karantina uvedenog zbog korona virusa i prisustvuju prvom masovnom događaju posle više od godinu dana.

U Zigo Domu, najvećoj sali za održavanje koncerata u Amesterdamu, a koja prima 17.000 lljudi, okupilo se 1.300 ljudi koji su igrali uz muziku poznatih Ð-eva.

Tajna đačka žurka na jugu Francuske, tri puta intervenisala policija

Njihovi pokreti i kontakti praćeni su preko bedževa koje su nosili oko vrata, kako bi se utvrdilo kako bi takvi događaji ponovo mogli da se organizuju.

Svi gosti morali su da imaju negativan test na korona virus ne stariji od 48 sati, a pozvani su da se testiraju i pet dana nakon događaja, prenosi Rojters.

Oni su bili podeljeni u šest grupa, od kojih je svaka imala različita uputstva za socijalno distanciranje i nošenje maski, kao i slobodu da se kreću po sali.

Savetnici vlade iskoristiće podatke o njihovom ponašanju kako bi doneli preporuke o mogućem popuštanju zaključavanja u narednim mesecima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More