“Otac” Srdana Golubovića uskoro u AMERIČKIM BIOSKOPIMA! (VIDEO)

Biće prikazan i u Francuskoj i Nemačkoj, a ovo SRPSKO OSTVARENJE je na prošlogodišnjem Berlinaru proglašeno za NAJBOLJI FILM!

Foto: PrintScreen/YouTube
37

Nagrađivani domaći film “Otac” reditelja Srdana Golubovića naći će se uskoro i u američkim bioskopima nakon što je The Matć Factory iz Kelna prodala prava za distribuciju i za teritoriju SAD.

U toku narednih deset godina američki bioskopi, kao i virtualne “dvorane” imaće pravo na prikazivanje filma, uz mogućnost distribucije u najmanje pet tamošnjih gradova.

Osim što je film dostupan i za američku publiku, ostvarenje koje je publika prošlogodišnjeg 70. Berlinala proglasila za najbolji film, prikazivaće se uskoro i u Francuskoj i Nemačkoj, koje su učestvovale u koprodukciji.

Turska, Švajcarska, Južna Koreja, Litvanija, Irska, Velika Britanija, Grčka, Kipar, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati, Alžir, Egipat, Iran, Irak, Jordan, Kuvajt, Liban, Irak, Sudan, Maroko su zemlje u kojima je do sada prodato pravo za prikazivanje filma.

Nakon svetske premijere u Berlinu, filmom “Otac” otvoren je prošlogodišnji FEST, a drama sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi odmah je napunila bioskopske sale.

Odmah potom zbog proglašenja pandemije korona virusa prikazivanje filma se sa velikog platna preselilo na Online “platno”, u bioskopu MOJ OFF.

“Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja postaje heroj.

Pored Gorana Bogdana igraju i Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jova Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović. U ulozi dece su Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a film je snimljen u koprodukciji 6 zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Film su pored Filmskog centra Srbije podržali nemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, hrvatski fond, slovenački fond, fond BIH, Arte France i ZDF Arte kao i Eurimages fond za koprodukcije.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More