Vojvotkinja razmišljala i o SAMOUBISTVU! Top 20 stvari koje su Megan i Hari otkrili u intervjuu o kojem bruji svet! (FOTO)

Raspravljalo se o tome "koliko će tamna" biti Arčijeva koža, a Megan je čak htela i da se UBIJE, par izneo ŠOKANTNE DETALJE!

Foto: Tanjug/ Joe Pugliese/Harpo Productions via AP
54

Intervju Megan Markl i princa Harija, emitovan je sinoć na “Si-bi-es” televiziji i doneo je odgovore na mnoga pitanja, razotkrio njihovu stranu priče i brojne tajne, i dešavanja iza kulisa, ali je i pokrenuo veliki pitanja.

Ovo je 20 stvari koje je poznati par otkrio u intervjuu kod čuvene Opre Vinfri, prenosi “Telegraf”.

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

1. Megan tvrdi da nikad nije na internetu čitala o svom mužu

– Nikad na internetu nisam čitala o njemu, nisam mislila da je potrebno jer sam osećala da mi je rekao sve što treba da znam – rekla je Megan.

2. Pre upoznavanja s kraljicom Hari ju je pitao da li zna da se ponaša u takvim situacijama

Pre upoznavanja s kraljicom vežbali su ponašanje. Megan je rekla da je prvi susret s kraljicom prošao “prijatno i lako”.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Kirsty Wigglesworth

– Hvala bogu na tome. Nisam znala puno o porodici, a nisam puno ni istraživala jer bih sebi napunila glavu brigom – dodala je Megan.

3. Hari i Megan su se zapravo venčali na privatnoj ceremoniji tri dana pre kraljevskog venčanja

– To je bio spektakl za ceo svet, a mi smo hteli da imamo nešto svoje – ispričala je Megan.

Zavete su razmenili u svom domu i tada su bili prisutni samo njih dvoje i sveštenik.

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

4. Megan tvrdi da nikad nije rasplakala Kejt

– Dogodilo se obrnuto, rasplakala je ona mene. Bila je to teška nedelja, a nju je uznemirilo nešto u vezi haljina – rekla je. Kejt se na kraju izvinila, a Megan je prihvatila izvinjenje.

5. Megan kaže da su postojali dvostruki standardi kad se izveštavalo o njoj i o Kejt

– Izgleda da su hteli narativ o heroju i zločincu – dodala je.

6. Megan tvrdi da se prvo ponašala onako kako je kraljevska porodica od nje tražila misleći da će je zaštititi, no to se nije dogodilo

– Ne samo da me nisu zaštitili, već su bili voljni da lažu kako bi zaštitili druge članove porodice, a nisu bili spremni da kažu istinu da zaštite mene i mog muža – kaže ona.

7. Megan kaže da je molila za pomoć

– Duže vreme sam ih molila za pomoć – tvrdi, no oni su odbili da demantuju objave o njoj iako bi, tvrdi, to uradili za druge.

8. Arči nije dobio titulu princa ni zaštitu koju bi mu ta titula osigurala

– To nije bila naša odluka – rekla je Megan i dodala kako su promenili protokol kako Arči ne bi mogao da postane princ.

9. Raspravljalo se o tome “koliko će tamna” biti Arčijeva koža

Megan nije htela da otkrije koji članovi kraljevske porodice su potegnuli tu raspravu.

– To je razgovor o kom nikad neću govoriti – dodao je Hari.

10. Meghan je razmišljala o samoubistvu

– Nisam videla izlaz. Noću sam sedela i razmišljala da ne razumem šta se događa. Otišla sam u instituciju i rekla im da moram negde da potražim pomoć… I rečeno mi je da ne smem – dodala je.

11. Otkrili su pol bebe

Hari je otkrio da će biti devojčica i da ne planiraju još dece.

12. Hari je dodao da su otišli iz porodice jer “nisu imali podršku ni razumevanje”

13. Hari je rekao da je shvatio da se “istorija ponavlja”

Situacija s Megan podsetila ga je na to kako je prošla njegova majka Dajana.

– Moja najveća briga bilo je to što sam video da se istorija ponavlja. Ali ovo je daleko opasnije, jer dodajte rasu i dodajte društvene mreže… – rekao je.

14. Princ tvrdi da od kraljice nije skrivao odluku o odlasku

– Nikad to nisam skrivao od svoje bake, previše je poštujem – rekao je i dodao da je više puta o tome razgovarao s kraljicom pre službene objave

15. Kraljevska porodica se navodno boji medija i tabloida

Hari je govorio o “nevidljivom ugovoru” između medija i kraljevske porodice prema kom tabloidi imaju puni pristup kraljevskoj porodici, a u zamenu o njima pišu pozitivno.

– Boje se da će se tabloidi okrenuti protiv njih – zaključio je.

16. Hari kaže da ne bi mogao da napusti porodicu da nije bilo Megan

– I ja sam bio zarobljen, ali nisam video izlaz. Bio sam zarobljen, ali to nisam znao. Zarobljen u sistemu, kao ostatak moje porodice. I moj otac i brat su zarobljeni. Oni ne mogu da odu i osećam veliko saosećanje zbog toga – rekao je.

17. Navodno im je kraljevska porodica ukinula finansijska sredstva početkom 2020. 

U početku su se oslanjali na ono što je Hari nasledio od princeze Dajane.

Bez toga nikad ne bismo mogli ovo da učinimo. Znala je šta će se dogoditi i osećao sam njenu prisutnost tokom celog ovog procesa – rekao je.

18. Hari je progovorio o porodičnim odnosima

Rekao je da je s kraljicom u dobrom odnosu, ali da su on i Vilijam “udaljeni”. Čarls mu je, navodno, u jednom trenutku prestao da odgovara na pozive.

19. Nisu planirali da izađu u medije

– Iz moje perspektive, sve što mi je trebalo je bila finansijska sigurnost, tako da porodicu mogu držati na sigurnom – rekao je Hari.

20. Megan tvrdi da je zažalila samo jednu stvar

– To što sam im verovala da će me zaštititi – zaključila je Megan Markl.

Da li je malom Arčiju zaista USKRAĆENA titula princa zbog BOJE KOŽE kao što Megan tvrdi? Evo šta kaže protokol

Vojvotkinja od Saseksa sugerisala je da je njenom i Harijevom sinu Arčiju palata uskratila pravo na prvo titulu princa i da je odluka protivna protokolu.Govorila je o svom šoku kada joj je rečeno da njen sin neće dobiti policijsku zaštitu jer nije imao titulu i ukazala da je odluka doneta zbog njegove mešovite rase.

Ona je bila uznemirena „idejom da prvi tamnoputi član u ovoj porodici ne bude oslovljavan na isti način kao što bi to bilo sa drugim unucima“.

– Nije njihovo pravo da mu to oduzmu – rekla je Megan Markl u intervjuu Opri Vinfri.

– Da li mislite da je to zbog njegove rase? – pitala je Vinfri.

– U onim mesecima kada sam bila trudna, otprilike u ovo isto vreme, vodili smo razgovor o njemu i rekli su da neće dobiti obezbeđenje, neće dobiti titulu. I, takođe, bilo je zabrinutosti i razgovora o tome koliko bi njegova koža mogla da bude tamna kada se rodi – ispričala je Megan Markl.

Ali, da li je rasizam, kako je ukazala vojvotkinja od Saseksa, uzrok toga ili je u pitanju nešto drugo.

Prema protokolima koje je Džordž V uspostavio pre više od 100 godina 1917. godine, deca i unuci jednog suverena imaju automatsko pravo na titule njegovo kraljevsko visočanstvo i princ ili princeza, piše “Gardijan”.

U vreme kada se Arči rodio, bio je praunuk suverena, a ne unuk.

Deklaracija Džordža V navodi: „Unuci sinova bilo kog takvog suverena u direktnoj muškoj liniji (osim najstarijeg živog sina najstarijeg sina princa od Velsa) imaće i uživaće u svim prilikama stil i titulu od dece vojvoda ovog carstva “

Prema tome, Arči će imati pravo na titule kada princ Čarls stupi na presto.

Deklaracija Džordža V znači da je samo princ Džordž, kao praunuk monarha po direktnoj liniji nasledstva prestola, prvobitno imao pravo da bude princ, jer je najstariji sin najstarijeg sina princa od Velsa .

Kraljica je ipak uskočila uoči Džordžinog rođenja i izdala patente kako bi deci vojvode i vojvotkinje od Kembridža dala titule princa i princeze.

Ali oni su deca budućeg monarha, dok Arči nije. Njegov otac Hari je tek šesti u redu do trona, a padaće i niže, ako Vilijam i Kejt budu imali više dece, a i kako Džordž, Šarlot i Luis budu imali svoju decu.

U vreme Arčijevog rođenja, objavljeno je da je par odlučio da on treba da ima titulu gospodar Arči Mountbaten-Vindzor –prezime koje je kraljevska porodica usvojila sastoji se iz prezimena princa Filipa i prezimena Vindzor koje je usvojio Džordž V.

Sugerisano je da je to zato što par želi da se na Arčija gleda kao na normalnog, bez tereta da bude princ.

Ali Megan je jasno stavila do znanja da to nije slučaj.

– Nismo to mi odlučili – rekla je.

Na pitanje da li joj je važno da Arči bude princ, odgovorila je: „Ako to znači da će biti bezbedan, onda naravno.“

Članovi proširene kraljevske porodice takođe nemaju automatsko pravo na policijsko obezbeđenje, o čemu kraljevska porodica nikada ne raspravlja. To je odluka doneta sa porodicom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i metropolitanskom policijom.

Izvor Telegraf Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More