Put ka besmrtnosti – Ko će biti prvi na kraju godine i koliko sada Novak beži Nadalu?

Foto / Tanjug / AP
438

PARIZ – Najbolji srpski teniser je od nedavno ponovo i najbolji teniser na svetu, Novak Đoković igra fantastično i niko ne može da ga pobedi.

Stigao je do 22. pobede u nizu, Rodžer Federer je arhiviran i ukoliko danas savlada Rusa Kačanova stiže do nove titule u Parizu.

Sa ovim rezultatom (finale Pariza) Novak će imati 7805 poena, što znači da ima 325 bodova više od Rafaela Nadala. Sa druge strane, ukoliko bude osvojio titulu, imaće 8445 bodova, što je skoro hiljadu bodova više od drugoplasiranog Nadala.

Federer je već otpao kada gledamo ko će biti prvi na kraju godine.

Imajući u vidu da Novak na poslednjem turniru u sezoni, na Završnom masters turniru, ne brani niti jedan bod, velike su šanse da će odbraniti prvo mesto.
Ipak, niti jedan bod ne brani ni Rafael Nadal koji je pod znakom pitanja za ovaj turnir zbog povrede.

Sistem takmičenja je takav da pobednik može osvojiti ogroman broj bodova. Pobeda u grupi vredi 200 bodova, pobeda u polufinalu vredi 400, u finalu 500, a ukoliko šampion nema niti jedan poraz na turniru, dobija dodatnih 1500 poena.

Dakle, daleko od toga da je Novak obezbedio prvo mesto na kraju godine, ali je blizu toga, posebno ako osvoji masters u Parizu.

Ukoliko se desi da Novak završi godinu na prvom mestu, biće to peti put u njegovoj karijeri, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom na večnoj listi, a obojica bi bili na drugom mestu zajedno sa Džimijem Konorsom. Najviše puta je to polazilo za rukom Pitu Samprasu, on je šest puta završavao godinu na prvom mestu.

Novak je završio 2011, 2012, 2014, i 2015. godinu na prvom mestu.

Izvor Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More