STIGLA VREDNA DONACIJA IZ ČIKAGA: Obezbeđena lektira za osnovce! (FOTO)

Foto: Printscreen Facebook/fondacijaprincezekatarine/Charity Organization
172

Fondacija NJ.К.V. Princeze Кatarine i Humanitarna Organizacija Lajflajn Čikago, čiji je pokrovitelj NJ.К.V. Princeza Кatarina, obezbedili su biblioteku i školske lektire za decu od prvog do osmog razreda Osnovne škole „Živko Tomić“ iz Donje Šatornje u opštini Topola.

Ova veoma važna donacija od velikog je značaja za razvijanje čitalačkih navika od najranijeg doba.

Rekord humanitarnih donacija: Austrijanci pomagali i pored pandemije

 

„Zahvaljujući divnim donatorima i Humanitarnoj Organizaciji Lajflajn Čikago, deca će uživati u školskoj lektiri koja će im pomoći da prošire svoje znanje, razviju nova interesovanja i ujedno se i zabave, razvijaju svoju maštu, upoznajući neke nove likove, putujući u izmišljene svetove“, rekla je NJ.К.V. Princeza Кatarina.

Zanimljiv je i podatak da je OŠ „Živko Tomić“ osnovana još u 19. veku za vreme srpskog kneza Aleksandra Кarađorđevića, sina Кarađorđa Petrovića, koji je poznat kao reformator državnog uređenja i širenja školske mreže. U to vreme školu je pohađalo desetak učenika, dok danas slave tradiciju postojanja dugu 175 godina. Direktorka ove osnovne škole, g-đa Marija Obradović izrazila je veliku zahvalnost u ime dece, roditelja, i u svoje lično ime NJ.К.V. Princezi Кatarini, Humanitarnoj Organizaciji Lajflajn Čikago kao i donatorima koji su pomoć obezbedili.

Posebnu zahvalnost NJ.К.V. Princeza Кatarina i humanitarna organizacija Lajflajn Čikago izražavaju pukovniku Džonu Кapelu, predsedniku Fondacije Operacija Halijard, na pomoći u ovim humanitarnim aktivnostima.

Prethodno je Fondacija NJ.К.V. Princeze Кatarine, uz veliku pomoć Humanitarne Organizacije Lajflajn Čikago i njenih donatora, obezbedila dve biblioteke za predškolske ustanove u Srbiji. U pripremi je još jedna takva donacija, pa će na radost nastavnika i dece uskoro biblioteku dobiti i OŠ “Jovan Dučić” iz Bijeljine u Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju fondacije NJ.К.V. Princeze Кatarine.

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More