Hilandar dodelio stipendiju Biljani Čekić

Foto: Youtube printscreen
72

Manastir Hilandar dodelio je stipendiju Biljani Čekić, koja je pred filmskim kamerama oživela lik male Dare iz Jasenovca, saopšteno je iz tog srpskog manastira.

Kako je navedeno na sajtu Hilandara, manastir je ovim gestom želeo da oda priznanje i izrazi zahvalnost Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare.

FOTO: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC /bs

“Ona je svojom potresnom ulogom doprinela da se o stradanju nevinih Srba, Jevreja i Roma, a posebno dece, u ustaškim logorima smrti, konačno upoznaju i oni koji do sada o tome ništa nisu znali ili su preko te činjenice olako prelazili”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da se bratstvo Hilandara nada da će stipendija pomoći Biljani da se uspešno školuje i “da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas susreću ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice”.

Biljana Čekić ima 13 godina i živi u selu Sreflije, 10 kilometara udaljeno od Kozarske Dubice, sa ocem, bratom, starijom sestrom, bakom i dekom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More