Na aerodromu u DUBAIJU više NIJE potreban PASOŠ! Dovoljno je samo da URADITE OVO! (FOTO)

Zahvaljujući OVOJ TEHNOLOGIJI putnicima više neće biti potreban pasoš ili bilo kakav drugi papirni ili digitalni DOKUMENT!!

Foto: Tanjug (AP Photo/Kamran Jebreili)
145

Tehnologija prepoznavanja zenice oka već je počela da se primenjuje i šire, ovog puta veliku ulogu igra u putovanjima.

Tako, prepoznavanje lica na aerodromu u Dubaiju je nedavno implementirano. Zahvaljujući toj tehnologiji putnicima koji ulaze i napuštaju zemlju više neće biti potreban pasoš ili bilo kakav drugi papirni, pa čak ni digitalni dokument, piše Telegraf.

Foto: Tanjug (AP Photo/Kamran Jebreili)

Umesto klasičnih karata, sve što putnici treba da urade jeste da pogledaju u jednu posebnu kameru.

Aerodrom u Dubaiju je ovaj program ponudio svim putnicima čiji se podaci u oku povezuju sa državnim bazama podataka, tako da na osnovu njihove zenice oka tehnologija u par sekundi prepoznaje o kojoj je osobi reč.

Foto: Tanjug (AP Photo/Kamran Jebreili)

Osim ubrzavanja samog procesa, iz aerodroma u Dubaiju kažu kako je to još jedan način sprečavanja širenja korona virusa jer je celi proces beskontaktan, te nema nikakvih približavanja, niti razmene dokumenata putnika i službenika.

Zamenik direktora vladine kancelarije Obaid Mehayer Bin Suroor, naglasio je kako su sada na aerodromu sve procedure postale pametne.

Foto: Tanjug (AP Photo/Kamran Jebreili)

Dubai zato ne namerava da se zaustavi samo na ovoj tehnologiji i na njenom korišćenju na aerodromima i već su najavili širenje ionako velike mreže kamera s tehnologijom za prepoznavanje lica.

Kako bi se smanjila papirologija, tehnologija će početi da se testira i u nekim servisima povezanim s privatnim sektorom, piše Telegraf.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More