Pet godina bez GAGE NIKOLIĆA: Ovako je govorio o životu i MILENI, a posle jedne TRAGEDIJE nikada nije slavio svoj ROĐENDAN! (FOTO, VIDEO)

Osim po maestralnim glumačkim rolama, pamtićemo ga i po zanimljivim mudrostima!

FOTO: sr.wikipedia.org
40

Danas 11. marta navršava se pet godina od smrti velikana srpskog glumišta, Dragana Gage Nikolića.

Osim legendarnih uloga koje ćemo zauvek pamtiti, Gaga je za sobom ostavio i mudre misli, koje svakako vredi pročitati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by InformerNovine (@informernovine)

Evo nekih od njih:

 • Ako muškarac nije sposoban da usreći ono što ima pored sebe, nije sposoban da usreći ni svoje.
 • Nikad nisam bio siromašan, ali sam bio bez novca. Biti bez novca je prolazno stanje, biti siromašan je stanje duha.
 • Imam čudan ukus. Sviđaju mi se ljudi koji imaju dušu.
 • Smatram da je nalakše nešto preseći i završiti. Mnogo je teže boriti se.
 • Budite pametniji od tračeva i jednostavno živite svoj život.
 • Sebi nikada nisam dozvolio da mislim da sam najbolji ili na neki način veliki. Mislim da je to svojstvo budala – verovati da si neko drugi.
 • Ne razvodite se preko novina, ne šaljite poruku partneru preko novina, pronađite svoju intimu.
 • Nikoga ne vučem za rukav, ali tražim poštovanje, isto ono koje imam sa onima sa kojima radim.
 • Živeo sam u istom kraju sa Romima i ne pravim socijalne razlike da li je neko siromašan ili bogat, crn ili beo.

Ovako je Gaga govorio o Mileni:

 • A ona, jednim pogledom uspe da mi pomeri svet i jednim osmehom popravi dan. I onda me pitaju zašto je volim.
 • Ja sam pobedio tom nekom svojom željom da je osvojim.
 • Kad sam joj prišao imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video, ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tada uživala.

Posle jedne tragedije slavni glumac više nikada nije slavio rođendan!

Život Dragana Nikolića obeležile su tri smrti, ali je jedna posebno uticala na prepoznatljiv osmeh kojim je plenio na filmskom platnu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beogradski mesec (@beogradskimesec)

Naime, 20. Avgusta, baš na rođendan Dragana Nikolića, umro je njegov stariji brat Miroslav, zbog čega Gaga nikada više nije proslavljao svoj rođendan.

Gubitak rođenog brata ga je potpuno promenio, a kako su pisali domaći mediji, Gaga se nakon toga prilično povukao u sebe – bio je na ivici depresije i veoma dugo je patio…

-Uglavnom smo živeli po ulicama Beograda, nije bilo kompjutera, igračaka, samo smo smišljali igre. Na mene je veliki uticaj imao i moj stariji brat Miroslav, danas pokojni. Bio mi je životni učitelj i uzor u mnogim stvarima. Video bih i gde on greši, pa sam tako mogao da ispravim svoje ponašanje- govorio je Dragan Nikolić.

Kolege, prijatelji i porodica održali pomen slavnom glumcu

Legenda srpskog glumišta Dragan Gaga Nikolić preminuo je 2016. godine u 72. godini života posle duge borbe s teškom bolešću, a danas mu je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu održan i petogodišnji pomen, piše “Blic”.

Na Novom groblju okupile su se brojne kolege, prijatelji i članovi porodice koji su donosili cveće. Među prisutnima su Voja Brajović, Milica Mihajlović, Goran Sultanović, Branko Cvejić, Seka Sablić, Ras Rastoder-Čita, Rale Zelenović… Od ćlanova porodice prisutna je Milenina i Gagina bratanica Verica Dravić.

– Još uvek mi zasuze oči svaki put kada čujem njegov glas na TV-u… Danas na neki drugi način percipiram i njegove uloge. U onima koje gledam, kao i u onima koje mi se kroz sećanje vrte, više i dublje sagledavam njegovu neverovatnu glumačku veličinu (…) Iskreno govoreći, moj svet je mnogo praznije mesto bez voljenih i nikada neprežaljenih, predivnih tetke i teče – mojih Milene i Gage – izjavila je nedavno Verica za “Blic”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by • Filmirano (@filmirano)

U 50 godina dugoj karijeri Dragan Nikolić ostvario je blizu 180 uloga na filmu i televiziji, a najviše su mu “ležali” likovi manupa-šmekera.

Debitovao je kao vojni policajac 1964. u filmu “Pravo stanje stvari” Vladana Slijepčevića, a poslednji put pred kamerama se pojavio 2015. godine u “Montevideo, vidimo se”, tumačeći predsednika Fife Žila Rimea.

Svojom jedinstvenom glumačkom igrom, prividno bez napora, sa velikom sugestivnošću i neponovljivim duhovnim šarmom udahnuo je život kultnim antiherojima među kojima su Džimi Barka, legendarni Flojd, neodoljivo simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah-Alija, gradski vitez Urke…

Izvor Stil.kurir.rs Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More