KORONA BROJKE SVE DRAMATIČNIJE: Pozitivno 4.595 ljudi, 24 osobe preminule

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs
199

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 17.049 osoba, od kojih je pozitivno 4.595, dok je, nažalost 24 osobe preminule.

Podsetimo, juče je za dan u Srbiji na korona virus testirano 16.929 osoba, od kojih je pozitivno bilo 4.590 dok je, nažalost, 21 osoba preminulo. Na respiratorima je juče bio 212 pacijent.

Gnjatović: “Ne bi trebalo žuriti sa proverom antitela u organizmu posle vakcinacije”

 

Dosadašnji korona rekordi su: najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69.

Epidemiološka situcija u Srbiji iz dana u dan sve je teža i očekuje se da u narednim danima budu uvede i oštrije mere. Sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati eventualno uvođenje novih rigoroznijih mera, zakazana je za petak u 11 časova. Očekuje se da će na zasedanju isprva biti predočen najnoviji epidemiološki presek odnosno, analizirano da li su dosadašanje mere koje se sprovode vikendom imale uticaj na smanjenje broja obolelih i širenje zaraze.

Ukoliko dosadašnje mere – zatvaranje lokala osim prodavnica, pumpi i apoteka, od subote u podne do ponedeljka ujutro u 06 časova – nisu dale željene rezultate, medicinski deo Kriznog štaba predložiće pooštravanje mera.

Za sada nema najave da bi i Osnovne škole mogle da pređu na onlajn posebno kada je reč o najmlađima od prvog do četvrtog razreda.

Situacija širom Srbije sve je dramatičnija, pogotovo na jugu Srbije, gde su pojedina mesta postala opasna korona žarišta. Samo u Kraljevu su za poslednjih 10 dana umrle 24 osobe, uznemirava i epidemiološka situacija u Vranju gde je bio i slučaj “rasparivanja” vakcina, a Niš je od juče drugo žarište u zemlji, odmah posle Beograda.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More