Direktorka kovid bolnice u Srbiji: “Situacija alarmantna, zatvoriti sve”

FOTO: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs
100

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je danas da je situacija kada je reč o epidemiji korona virusa alarmantna, kritična i zabrinjavajuća.

Ona je na TV Prva rekla da mora sve da se zatvori i da je zatvaranje do 12 sati kupovina vremena. Adžić Vukičević smatra da sve mora da se zatvori minimum na dve nedelje, uz odlučan apel da se ljudi vakcinišu.

Ona je navela da je u bolnici u Batajnici otvoreno još 11 poluintenzivnih nega, što je još 400 kreveta, i dodala da je situacija u boilnici zaštrajuća i napeta.

“Ja sam užasnuta ovom histerijom oko zimovanja na planinama”, istakla je direktorka najveće kovid bolnice u Srbiji.

Ona je kao ilustraciju navela da je juče išla po bolnici i pitala nasumično starije ljude kako su se zarazili i da su svi odgovorili da ne znaju, jer su se pridržavali svih mera. Ali, kada ih je pitala, sa kim su bili u kontaktu, svi su naveli da su bili u kontaktu sa članovima porodice koji su bili na zimovanju.

Adžić Vukičević je navela da je u Batajnici ostalo još samo pet mesta i upozorila da bolesnici stižu u takvom stanju da ne mogu ni da budu prevezeni u Kruševac.

Ona je građanima poručila da moraju da se vakcinišu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More