Patrijarh Porfirije primio čestitku i poklon papa Franje

FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr
65

Patrijarh Porfirije danas je u Patrijaršijskoj rezidenciji primio nadbiskupa Lučijana Surijanija, apostolskog nuncija u Srbiji i poželeo mu dobrodošlicu, te zahvalio na prisustvu ustoličenju u tron poglavara SPC.

Zahvaljujući na prijemu i gostoprimstvu koje uživa u Srbiji, nadbiskup Surijani je Patrijarhu uručio čestitku i poklon papa Franje.

USTOLIČEN PATRIJARH SRPSKI PORFIRIJE! Održao BESEDU i pozdravio vernike sa balkona Patrijaršije! (FOTO)

Patrijarh je zamolio apostolskog nuncija da Papi prenese njegovu blagodarnost na čestitkama i dobrim željama, a posebno na spremnosti da po različitim pitanjima otvara, podrži i neguje dijalog sa Pravoslavnom Crkvom u celini, kao i sa SPC.

Sagovornici su se saglasili da jednaki izazovi i iskušenja koji su pretnja ne samo vrednostima koje su u temelju današnje Evrope i sveta, nego i ljudskom dostojanstvu, stoje pred svim hrišćanima i da kao takvi zahtevaju sagledavanja, promišljanja i pregnuća svih.

Prijemu su prisustvovali vikarni Episkop remezijanski Stefan, sekretar Apostolske nuncijature don Aleksandar Ninković i šef Kabineta Patrijarha srpskog đakon Aleksandar Praščević.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More