Vučić o nemogućnosti putovanja u EU ako ste primili kinesku vakcinu: Jel to znači da ja ne mogu u Brisel na pregovore?

FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIC /bs
119

Predsednik Srbije Alesandar Vučić izjavio je danas da lično ne veruje da bi EU mogla da donese odluku da priznaje samo one vakcine koje su oni odobrili, a da ne priznaju kinesku.

Ipak, ako takva odluka bude doneta, Vučić porručio da građani Srbije ne treba da brinu, jer jer kaže Srbija će se osposobiti da ubrzano izdaje PCR testova, koji će se izdavati za dva sata.

Građani će moći, dakle, da putuje i tu neće biti problema, rekao je Vučić novinarima tokom prve posete jednog srpskog predsednika Bahreinu, uz sumnju da je moguće da EU donese takvu odluku, koja bi po njegovim rečima bila skandalozna.

“Ne verujem da mogu da donesu takvu odluku.To bi bilo bi bezobzirno, a pitao bih kako će da prime onda mađarskog premijera koji se vakcinisao kineskom vakcinom, ja ću se vakcinisati kineskom vakcinom, baš sada kada takva mogućnost postoji. Šta će onda to značiti da ne mogu u Brisel, znači nema dijaloga sa Prištinom”.

U svakom slučaju, kazao je, Srbija će biti onda najotvorenija zemlja, jer ako takva odluka bude doneta, mi ćemo u našu zemlji pozvati tri miliona Kineza, koji neće moći u države EU jer su vakcinisani kineskom vakcinom.

“Pozvaćemo Ruse, celu Latinsku Ameriku i Afriku, ceo Zaliv, pa Tursku i sve njih, koje vi nećete da primite, Srbija hoće. Dobrodošli svi u Srbiju”, poručio je Vučić.

U slučaju takve odluke EU, kaže da je loša stvar je što vam neko ograničava kretanje, a dobra stvar je što će to Srbiji doneti ubrzani ekonomski razvoj Srbija će pokazati da je slobodna zemlja, u kojoj može slobodno da se kreće, da nije opterećena različitostima i da poštuje svako mišljenje.

“Ovde su ljudi zainteresovani za lov i na tome u Srbiji treba da radimo. Da one objekte od Deliblata do Karađorđeva osposobimo i ponudimo strancima da mogu da dođu.

Lično će, ističe predsednik, ubrzali da primi kinesku vakcinu, koju oni ne priznaju, a koja nije nije lošija od drugih, naprotiv.

Jer, vakcinišete se da bi sačuvali živote.

Iskreno, ističe Vučić, nadao se da neće biti kritika zbog kineskih vakcina i misli da bi takva odluka EU, ako bi bila doneta, bila sakandalozna.

Ovde je, dodao je, reč o tržištima i slobodi kretnnja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More