Šarli Ebdo predstavio Megan Markl kao Džordža Flojda (FOTO)

foto: Printscreen Youtube
58

Francuski magazin “Šarli Ebdo” izazvao je bes nakon što je iskoristio smrt Džordža Flojda da bi se narugao tvrdnjama Megan Markl o rasizmu na britanskom dvoru.

Satirični magazin objavio je naslovnu stranu na kojoj je prikazana karikatura kraljice koja kleči na vratu Megan Markl, što je referenca na smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, kojeg je na taj način usmrtio beli policajac, piše britaski list San.

Oglasio se i otac Megan Markl o intervjuu o kojem bruji svet

 

Naslov na naslovnoj stranici glasio je: “Zašto je Megan napustila Bakingem”, a u balončiću iznad Megan piše “jer više nisam mogla da dišem“.


San je odlučio da ne objavljuje naslovnicu časopisa. U maju prošle godine četiri policajca su 46-godišnjeg Flojda prikovala za zemlju, a zatim je Derek Šovin klečao na njegovom vratu skoro devet minuta, uprkos tome što je Flojd govorio da ne može da diše.

Nova naslovna strana “Šarli Ebdoa” usledila je nakon što je Megan Markl rekla da sin nje i princa Harija Arči nije postao princ nakon “zabrinutosti i razgovora” o tome “koliko će njegova koža biti tamna kad se rodi”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More