“Ostanite kod kuće. Bićete zavejani”: Snežna oluja pogodila SAD, spasavaju zaglavljene na putevima

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
293

Opasna ledena oluja prekrila je delove američkih Stenovitih planina i zapadni deo zemlje velikim količinama snega, zatvarajući aerodrom u Denveru, zaustavljajući automobile i zatvarajući glavne saobraćajnice.

Nacionalni meteorološki centar SAD je saopštio da će snežne padavine i mećava potrajati do ponoći po lokalnom vremenu u delovima Kolorada i da je metar snega pao u područjima sa velikim nadmorskim visinama, prenosi agencija Rojters.

U gradu Čejen, u američkoj saveznoj državi Vajoming, do podneva je palo 65,5 centimetara snega, izvestio je Nacionalni meteorološki centar, što je novi dvodnevni rekord za taj grad.

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

“Ostanite kod kuće. Bićete zavejani!”, objavila je kancelarija tog centra na Tviteru.

Istu poruku uputile su i policijske službe širom regiona, budući da vojnici Nacionalne garde spasavaju zaglavljene na saobraćajnicama.

“Spasavamo mnoštvo zavejanih ljudi u njihovim automobilima širom zemlje”, objavila je Kancelarija šerifa okruga Daglas na Tviteru i apelovala na ljude da ostanu kod kuće.

“Sve kancelarije američke vlade u Denveru i u okolnim okruzima, koje nisu od ključne važnosti za javnu bezbednost, biće zatvorene danas zbog ekstremnih vremenskih uslova”, izjavio je guverner DŽared Polis.

Jedno od najteže pogođenih područja je grad Nederland, gde je metar snega pao tokom vikenda, saopštila je meteorološka služba.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More