Hrvatska želi što pre KOVID PASOŠE: Uslovi propuštanja na granicama da se detaljno definišu ODMAH!

Rok koji je dala EU za uvođenje ovih dokumenata je PREDUGAČAK, tvrde iz hrvatskog udruženja turizma!

Foto: printScreen/YouTube
104

O Odluci Evropske komisije da bi zemlje članice EU do početka juna trebalo da uvedu kovid pasoše, direktor Hrvatskog udruženja turizma (HUT) Veljko Ostojić kaže da je to bilo očekivano, ali da Hrvatsku ništa ne sprečava da i pre tog roka donese svoja pravila.

Ostojić kaže da je njegov stav s tim u vezi da ne treba više čekati, jer je, kako kaže, rok do juna malo predugačak.

Hrvatsku, kaže, ništa ne sprečava da pre implementacije sertifikata i sami donesemo odluku kako ćemo preko granica puštati osobe koje imaju potvrdu o vakcinaciji bez potrebe da odlaze u karanten.

Sertifikat predstavljen juče u Briselu i trebalo bi da obezbedi lakše kretanje građana sa minimalnim rizikom od zaražavanja, a predsednik udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba smatra da je za Hrvatsku važno da se uslovi propuštanja na granicama detaljno definišu odmah.

“Nadam se da će EU u donošenju rešenja vezanih za kovid pasoše biti brža nego što je bila dosad”, upozorio je Žgomba u izjavi za zagrebački Jutarnji list.

Ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac napomenula je da Hrvatska pozdravlja svaki dokument koji će olakšati turistička kretanja kao i d će vlada na vreme doneti detaljnu odluku o ulasku turista u zemlju koja će biti na snazi najmanje do uspostavljanja zajedničkog modela.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More