Siromašnim niškim porodicama brašno i kozmetika, uskoro i ogrev

Foto / Printscreen / You Tube
439

NIŠ – Najsiromašnijim porodicama u Nišu Crveni krst deli pakete u kojima je brašno i kozmetika za higijenu, a uskoro će dobiti i drva za ogrev, piše na gradskom sajtu. Prema najavama, oni koji žive u najlošijim uslovima mogli bi da dobiju i drugu pomoć pred predstojeću zimu.

Crveni krst i ove godine sprovodi akciju podele humanitarnih paketa, a kako kaže sekretarka organizacije Sanja Stojanović, pripremili su 500 paketa, od kojih je 300 već podeljeno siromašnim porodicama. Najavljuje da će od naredne nedelje početi isporuka ogrevnog drveta za najsiromašnije.

Reč je o jednokratnoj pomoći koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja – navode na gradskom sajtu.
Pomoć je dobila osmočlana porodica Jovanović u Lalincu, kako kažu, koju čine 70 – godišnja starica koja živi sa dva sina, jednim teško bolesnim, kao i petoro unučića koji imaju od 7 do 17 godina i koji odrastaju bez majke.

I petočlana porodica Mladenović u Sečanici, koja živi u skoro neljudskim uslovima i jedina primanja su im socijalna pomoć, dodaju, dobila je ovaj skromni paket.
Porodice je sa ekipom Crvenog krsta obišla većnica za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić koja je najavila da će i Grad pokušati da im pomogne.

Pre svega najmlađima, kroz mere Pronatalitetne politike za porodice sa decom u ruralnom području – naodi se na sajtu grada Niša.

Uz pomoć donatora će, kako je objasnila, pokušati da poprave uslove u kojima ove porodice žive, a iz Crvenog krsta najavljuju da će im dati garderobu, koja im je potrebna pred zimu.

Izvor Južne vesti.com ni.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More