Privatni detektiv za “The Sun” ilegalno pratio MEGAN MARKL i prikupljao informacije o njoj!

Detektiv je otkrio mnogo ličnih informacija o vojvotkinji od Saseksa!

Foto: PrintScreen/YouTube
49

Tabloid “The Sun” unajmio je privatnog istražitelja da uhodi Megan Markl i njenu porodicu, još 2016. godine, kada se saznalo za njenu vezu sa princom Harijem.

Oni su platili istražitelju da iskopa brojne podatke, ne samo o njoj, nego i o njenom bivšem suprugu, prijateljima i saradnicima. Ovo saznanje objavio je “Byline Investigates”, inače udruženje nezavisnih novinara koje se finasira donacijama čitalaca i zadatak im je da otkriju ilegalne metode prikupljanja informacija kojima se služe britanski tabloidi, prenosi “Telegraf”.

Foto: PrintScreen/YouTube

Istražitelj, kog su unajmili, tabloidu je dostavio kućnu adresu Megan, njen broj mobilnog, broj njenog socijalnog osiguranja, registraciju automobila, a za navedene usluge platili su mu 2.055 dolara. Pored toga, detektiv je prikupio još mnogo informacija o Megan.

Nakon što je njen “dosije” od 90 stranica detektiv dostavio tabloidu “The Sun”, oni su počeli da objavljuju ekskluzive tekstove o njoj, ali i jedan od prvih u nizu, plaćenih intervjua sa njenom polusestrom Samantom.

Foto: Tanjug (Paul Grover/Pool Photo via AP, FIle)

Iz tabloida se pravdaju da nisu znali da se njihov istražitelj služio nedozvoljenim metodama u prikupljanju podataka, jer se otkrivanje privatnih brojeva i broj osiguranja tretira kao krivično delo, dok je istražitelj za “New York Times” izjavio da je nemoguće da urednici tabloida “The Sun”, nisu znali šta on radi.

Zastupnik princa Harija i Megan rekao je da su oni zahvalni što je sve to izašlo na videlo, a princ Hari je 2019. godine pokrenuo tužbu protiv pomenutog tabloida zbog nelegalnog prikupljanja podataka.

– Zahvalni su onima koji rade u medijima i koji podržavaju novinarske vrednosti koje su sada potrebne više nego ikad pre – poručili su Hari i Megan.

Istražitelj je takođe rekao da je zahvaljujući njegovim otkrićima “The Sun” došao i do Meganinog oca Tomasa Markla, a priznao je da je odavanje privatnih podataka kršenje zakona, jer se do njih može doći samo ako se protiv te osobe vodi građanski ili kazneni postupak.

– Od “The Suna” sam dobio papir koji sam morao potpisati i u kojem piše da neću koristiti ilegalne metode za lociranje ljudi ili proveru njihove prošlosti. Ali nakon toga njihovi novinari su mi, uz znakovito namigivanje, rekli: “Ako želite zadržati ovaj posao, nastavite raditi ono što ste radili” – rekao je detektiv koji je istakao i da se kaje zbog svojih postupaka i da je spreman razgovarati s advokatima Harija i Megan, a i izvinio se kraljevskoj obitelji.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More