IKEA pod istragom u FRANCUSKOJ zbog špijunaže ZAPOSLENIH i KUPACA!

Kompanija prevarama prikupljala LIČNE PODATKE!

Foto: PixaBay
274

Francuski ogranak kompanije IKEA i nekoliko njenih bivših rukovodilaca pojavili su se danas pred sudom zbog optužbi da su ilegalno špijunirali zaposlene i kupce.

Sindikati zaposlenih su još 2012. godine prijavili kompaniju francuskim vlastima, optužujući je da je prevarama prikupljala lične podatke, kao i za nezakonito otkrivanje ličnih podataka, prenosi agencija AP.

IKEA u Francuskoj je, prema tvrdnjama sindikata, platila za pristup policijskim dosijeima koji su imali informacije o ciljanim pojedincima.

Iz te kompanije su negirali da su špijunirali ikoga, ali je taj švedski proizvođač nameštaja otpustio četvoricu šefova u Francuskoj, nakon što su tamošnji tužioci otvorili istragu o krivičnim delima iz 2012. godine.

Iz francuskog ogranka navode da sarađuju s pravosudnim vlastima i da takve aktivnosti “ozbiljno podrivaju vrednosti i etičke standarde kompanije”.

U Francuskoj, IKEA zapošljava više od 10.000 ljudi koji rade u 34 prodavnice, na sajtu za elektronsku prodaju i u centru za pružanje tehničke podrške klijentima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More