Produžene korona mere u Austriji, postoji nada za opuštenije slavlje Vaskrsa! Kurc opet proziva zbog “vakcinanacionalizma”

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ronald Zak
905

Austrijski parlament produžio je aktuelne korona mere i s njima vezani noćni policijski čas od 20 sati uveče do šest časova ujutro.

Odlukom parlamenta mere su produžene do 3.aprila.

Odgovarajuća uredba usvojena je glasovima vladajuće Narodne partije Austrije (OVP) i Zelenih.

Nova uredba donosi i male izmene.

Od sada ponovo mogu da rade škole za obuku pasa na otvorenom, a uredbom oslobođene su testiranja na korona virus osobe koje prate maloletnike kod lekara.

Kurc: Kod vakcinacije ne sme biti članica EU druge klase

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručuje da po pitanju vakcinacije protiv korona virusa ne sme biti članica druge klase u EU.

Kurc je, u austrijskom parlametu, najavio da će na predstojećem Samitu EU zatražiti novu raspodelu, to jest fer raspodelu vakcina.

Ukazao je da je do masivnih razlika u raspodeli vakcina dovela izmena dogovorenog ključa raspodele po broju stanovnika, na osnovu koje je, na primer, Malta dobila tri puta više vakcina od Bugarske.

Kurc smatra da je potrebno izvršiti izmene, to jest uvest mehanizam kojim bi se ta nepradva rešila.

Preneo je da mnogim šefovima država i vlada nije bilo poznato da je došlo do nepravedne raspodele vakcina.

Kurc je rekao da veći razdor u EU po pitanju raspodele vakcine ne bi bio dobar.

Ujedno on je kazao da nije u redu da više vakcina koje su razvijene u EU, trenutno u većoj meri imaju na raspolaganju zemlje izvan Unije kao što su Velika Britanija, SAD, Čile ili Izrael.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More