Glumci neće da igraju sa LEČIĆEM, potpisali PETICIJU, on im ovako ODGOVORIO!

Branislav Lečić odgovara na poruku kolega iz Beogradskog dramskog pozorišta!

Foto: PrintScreen/YouTube
79

Beogradsko dramsko pozorište danas je u kratkom saopštenju navelo da je na zahtev većeg dela ansambla predstave “Kad su cvetale tikve”, glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja tog komada zbog aktuelne situacije, piše “Tanjug”.

Zbog kompleksnosti svih događaja, direkcija BDP-a smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati.

Glumac Branislav Lečić je danima izložen javnosti povodom optužbe mlađe koleginice, glumice Danijele Štajnfeld, da ju je silovao 2012. godine.

Slučaj je predat Višem Tužilaštvu u Beogradu, a glumac je pozvan da se sutra prvi put izjasni o tome.

Glumica je predala i audio snimak razgovora koji je imala sa Lečićem povodom tog navodnog čina.

U uspešnoj predstavi “Kad su cvetale tikve” Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, Lečić je uskočio pre nekoliko sezona da zameni originalnog glumca u tom delu Mihaila Mišu Janketića, koji je već bio narušenog zdravlja, neposredno pre nego što je premunuo.

Obojica su igrali ulogu naratora, odnosno Ljubu Vrapčeta, šampiona u boksu u poznim danima, junaka romana i predstave “Kad su cvetale tikve”.

– Dragi Leko, Jug je pokušao da te dobije, verovatno si u gužvi. Imamo jednu nezgodnu situaciju jer je danas na inicijativu dela glumačkog asambla, njih 17 potpisalo peticiju da ne žele da igraš u “Tikvama” dok se situacija ne smiri. Njih 14 je bilo uzdržano. Žao nam je zbog svega, u dogovoru i sa Skerlom, alterniraćemo te do daljnjeg. Možeš se čuti sa Jugom kad budeš u prilici. Beogradsko dramsko pozorište – piše u objavi, prenosi “Blic”.

Branislav Lečić zatim se javno obratio pozorištu.

– Sa onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama, preko medija bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim! Zaboravite na našu saradnju, i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Oni bez obzira na godine ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku! Istina će pobediti!! Dragi Leka odgovara na poruku Beogradskog dramskog pozorišta – napisao je glumac.

 

Izvor Tanjug Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More