Kurc INSISTIRA na raspodeli vakcina: Potpuno je nerazumljivo da EU izvozi 70 miliona doza vakcine u sve delove sveta

foto:Tanjug/AP Photo/Ronald Zak
268

Austrijski kancelar Sebastian Kurc istakao je danas da će glavna tema današnjeg Samita EU biti borba protiv pandemije i poručio da to mora biti i raspodela vakcina.

On je, u izjavi novinarima, istakao da je potpuno nerazumljivo da EU izvozi 70 miliona doza vakcine u sve delove sveta, a da nije dobila nijednu vakcinu izvan Unije.

Produžene korona mere u Austriji, postoji nada za opuštenije slavlje Vaskrsa! Kurc opet proziva zbog “vakcinanacionalizma”

 

Kurc je kazao da podržava predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen čiji je cilj da se uspostavi kontrolu izvoza vakcina.

U borbi protiv pandemije, kaže, moto mora biti „nebitno koliko košta“.

Zbog toga smatra da je apsurdno što postoji diskusija u vezi ograničenja od 200 miliona evra za nabavku vakcina u Austriji.
Prema njegovim rečima do sada je potrošeno 80 miliona evra i naručeno 30 miliona doza, a problem je u kašnjenju isporuka. Kurc je kazao da se raduje i razgovoru sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

„Uveren sam da su Evropi potrebni snažni transatlantski odnosi. Što se tiče odnosa prema Turskoj Kurc je rekao da je srećan što su smanjene tenzije sa Grčkom i Kiprom, a istovremeno poručuje da je situacija ljudskih prava u Turskoj povod za zabrinutost.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More