Lečić dao izjavu u policiji, Branislav i Danijela 8:1 u objava na društvenim mrežama (FOTO)

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC
207

Glumac Branislav Lečić stigao je u pratnji advokata u Policijsku stanicu 29. novembar, gde treba da da iskaz u vezi sa tvrdnjama koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Lečić nije dao izjavu medijima, koji su se okupili u velikom broju ispred policijske stanice, već je direktno ušao u policijsku zgradu, javlja Tanjugov reporter.

Lečić je uslikan ispred svog stana kada je krenuo u policiju.

“Sve ovo je farsa i glupost, ali znam da mediji samo rade svoj posao”, kazao je okupljenim predstavnicima medija.

Nakon što je izašao iz ove ustanove, Lečić se obratio novinarima rekavši:

Došao sam da dam izjavu na mestu koje je baš i predviđeno za to – kazao je glumac, a onda pozdravio novinare i potvrdio da, ukoliko bude potrebno, ići će na polograf.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Portparol Tužilaštva Ivanka Rakočević precizirala je za Tanjug da je Lečić u policiju pozvan na informativni razgovor. Ovom razgovoru može da prisustvuje i advokat, ukoliko ga glumac angažuje.

Takođe, tokom razgovora Lečić bi mogao da bude pozvan na poligrafsko testiranje, koje nije dužan da privhati.

Međutim, kako je ranije najavljivao, on će poligrafsko ispitivanje, ukoliko do njega dođe, prihvatiti.

Više javno tužilaštvo u saradnji sa policijom vodi predistražni postupak povodom navoda Štajnfeldove.

Pre nego što je krenuo na saslušanje, Lečić je objavio strip u kom je nacrtan on koji pita “I, šta sad?”.

Lik Pepe le Tvora, oko kog se digla prašina jer pojedini njegovo ponašanje u crtanim filmovima tumači kao seksualno uznemiravanje, mu u tom stripu odgovara sa “Sad će da te izbace iz svih filmova i serija”.

Glumac Branislav Lečić više puta se obraćao javnosti preko društvenih mreža povodom optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld, dok se ona posle objave imena silovatelja i intervjua koji je dala medijskoj kući Insajder, samo jednom, objavom na Instagramu.

Foto: Instagram/printscreen

Po inicijalnom objavljlivanju optužbi, Lečić nije hteo da komentariše, te dodao da će imati šta da kaže kada dobije zvaničnu potvrdu od Tužilaštva.

Nekoliko trenutaka kasnije, glumac je rekao da su tvrdnje Štajnfeld “najgnusnija laž” i da on “apsolutno poštuje zakon i pravne institucije ove države”.

Potom, Lečić se oglasio na svom Tviter nalogu, objavivši samo: “Ljudi, samo polako!”.


Glumac je sutradan izdao zvanično saopštenje, u kom je porekao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret i da želi da se podvrgne poligrafskom testiranju.

“Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično delo, a kamoli delo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično delo! Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilastvo, tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem, da nemam nameru da napuštam teritoriju Srbije”, rekao je tada on.

Nekoliko sati kasnije, Lečić se ponovo obratio javnosti, rekavši da nikada nije bio agresivan ni prema jednoj ženi.

“Nema suđenja prvo u medijima, pa onda u tužilaštvu. Naravno, tužilaštvu stojim na raspolaganju, i to što pre. Isto tako, uvek sam spreman i za poligraf, u svako doba dana i noći. Reč je o odbrani moje ličnosti i koncepta sveta, jer ovo je atak na moj pogled na svet”, rekao je glumac.

Sutradan, Lečić se obratio javnosti, ali i Danijeli Štajnfeld, 16-minutnim video-snimkom, u kom je rekao da “i on ima dušu i da je postoji žena u njemu koja je takođe silovana”.


Potom je glumac reagovao kako na odluku glumaca Beogradskog dramskog pozorišta da se on izuzme iz predstave “Kad cvetaju tikve”, tako i na izjavu ministarke Zorane Mihajlović.

 

 

Izvor Tanjug, Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More