Piksi bez tajni, Srbija će napasti prvaka Evrope, najavio i promene u timu!

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
194

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je danas na konferenciji za medije pred meč sa Portugalom da će Srbija igrati u drugačijem sastavu u odnosu na Republiku Irsku.

“Orlovi” dočekuju Portugal u Beogradu u subotu od 20.45 u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

“Fokus je na našoj igri, sistemu i taktici, da vidimo šta možemo da uradimo. Sastav ne mogu da kažem, ali da će biti drugačiji – hoće. Pretpostavljam i da će Portugal biti drugačiji u odnosu na onaj tim sa Azerbejdžanom. Tačno je da smo u poslednja dva susreta izgubili od Portugala u Beogradu. Učinićemo sve da prekinemo tradiciju, neće biti lako jer je Portugal je jedna od najboljih, ako ne i najbolja, reprezentacija u Evropi. Verujem da imamo kvalitet da mu se suprostavimo”, smatra Stojković, pišu sportske.net.

On je istakao da naredna utakmica neće biti ključna u kvalifikacijama, te da će Srbija napasti prvaka Evrope.

“Nije ključna utakmica, mnogo mora da se odigra. Ovo je samo jedna u nizu važnih. Nije presudna. Za mnoge je Portugal najjača ekipa u Evropi, delim to mišljenje, kada pogledate individualno, ali i timski spoj mladosti i iskustva. Nećemo se predati, nemoj to neko da pomisli, možemo da im pariramo. Napašćemo Portugal, nema tajni između nas i nema šta da se krije. To znaju i moji igrači”.

Upitan da li je na “slatkim mukama” zbog dvojice napadača u formi, Mitrovića i Vlahovića, Piksi nije želeo da otkriva plan.

“Nikada nisam na mukama, uživam u poslu. Kreativnost me ispunjava i motiviše da stvaram ideje, koje prenosim na igrače. Možda obojici, možda nijednom… Možda uđu obojica. Nijedan trener na svetu ne priča ko će igrati, neka ostane među nama. Da ne damo sve informacije Portugalcima”, kazao je selektor Srbije.

Izvor sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More