NIŽU SE FESTIVALSKA ODLIČJA! SRPKINJA POBEDILA U NJUJORKU: Dve nagrade za film “Kada sam kod kuće” Ivane Todorović! (VIDEO)

foto: Printscreen/Youtube/N1
166

Nižu se festivalska odličja u slučaju srpskog kratkog igranog filma „Kada sam kod kuće“ autorke Ivane Todorović; na nedavno okončanom, osmom po redu Festivalu Društveno relevantnog filma (SR Socially Relevant Film Festival) u Njujorku, ovo ostvarenje osvojilo je dve nagrade – nagradu Ženskog kritičarskog kruga i nagradu za najboljui glumicu, za kreaciju Milice Stefanović.

Kada sam kod kuce | When I’m at Home from Ivana Todorović on Vimeo.

Podsećamo, nastanak ovog filma Ivane Todorović podržao je Filmski centar Srbije.

Film naše Ivane Todorović u Njujorškoj fondaciji umetnosti (FOTO)

 

Film Kada sam kod kuće govori o Mariji koja se nakon nekoliko godina života u inostranstvu vraća u porodični dom da bi se suočila sa traumom iz detinjstva. Kako izgleda Marijin povratak? Kako se porodica nosi sa prećutanom tajnom? Moze li žrtva da oprosti u trenutku kada postaje jaca i moćnija od svog zlostavljača iz detinjstva?

Zgusnutu dramu u ovom filmu nose glumci: Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić, Sara Dinić. Film je urađen kao master-rad na Fakultetu dramskih umetnosti a scenario je pisala Melina Pota.

Direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, dizajner zvuka Milan Mihajlović, scenografkinja Emilija Orlić, a kostimografkinja Milica Radovanović. Pomoćnik reditelja je Duško Stanivuk, a producentkinja Tijana Drakulić. Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS-a.

Izvor FCS/Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More