Komšije navalile u Srbiju na vakcinaciju, na Sajmu imunizacija bez najave (FOTO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic
50

Na graničnim prelazima iz BiH ka Srbiji od jutros je pojačana frekvencija vozila, što se može povezati sa odlaskom državljana BiH na vakcinaciju protiv korona virusa u Beograd.

Prema informacijama BIHAMK-a gužve su zabeležene na GP Karakaj (Zvornik) i GP Rača, kao i na prelazima Šepak i Pavlovića most gde se formiraju duže kolone vozila.

Foto: MUP kamere/printscreen

Ispred Hale 3 Beogradskog sajma, gde građani mogu da se vakcinišu bez najave, prema izveštaju portala, nalazi se veliki broj građana BiH koji su, zbog, kako se navodi, neadekvatnog odgovora vlasti na problem nabavke vakcina, odlučili da iskoriste mogućnost besplatne imunizacije u Srbiji.

Kliks podseća da je za ulazak u Srbiju u ovom trenutku potreban samo važeći pasoš BiH, dok negativan PCR test nadležni organi u Srbiji trenutno ne traže.

Za vakcinaciju nije potrebno lekarsko uverenje, a proces vakcinacije uključujući i administrativnu proceduru traje u proseku oko dvadeset minuta.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic

 

Tokom subote i nedelje će se vakcinisati i privrednici iz BiH koji su dobili poziv kolega iz Privredne komore Srbije.

U Beogradu će se vakcinisati 250 crnogorskih privrednika

U Beogradu bi danas i sutra trebalo da se vakciniše 250 crnogorskih privrednika, saopštili su iz Privredne komore Crne Gore za Pobjedu.

Vakcinacija je obezbeđena uz podršku Vlade Srbije, navodi podgorički dnevni list.

Crnogorska Privredna komora je ranije ove nedelje, podseća se dalje, obavestila javnost da je Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) omogućio vakcinisanje zainteresovanih privrednika regiona danas i sutra Beogradu.

Predsednik Upravnog odbora KIF ZB6 Marko Čadež naveo je da je na raspolaganju vakcina AstraZeneka, kao prvi korak u ublažavanju posledica epidemije za privrednike Zapadnog Balkana i kao dodatni korak ka stvaranju zajedničkog tržišta regiona.

U Srbiji počela vakcinacija privednika iz regiona

U Srbiji je danas počela vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je Privredna komora Srbije obezbedila 10.000 vakcina.

Oko 7.500 privrednika iz ekonomija regiona Zapadnog Balkana prijavilo se za vakcinaciju ovog vikenda u Srbiji koja je obezbeđenja preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji sa Vladom Srbije.

Predsednik Privredne komore Srbije i Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Marko Čadež istakao je da je vakcinisanje privrednika regiona važno jer su oni u poslovanju upućeni jedni na druge i dosta putuju.

Obraćajući se ispred Belexpo centra u Beogradu, on je rekao kako su privrdnici svesni da niko u regionu nije ostrvo i da to ne može ni da se bude i naveo da oko 12.000 privrednih subjekata iz Srbije sarađuje sa kolegama u regionu.

Među prijavljenima za vikend vakcinaciju, koja se pored dva mesta u Beogradu, odvija i u Nišu, najviše je privrednika iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Albanije.

Čadež je rekao da ima i privrednika sa Kosova iako je predsednik tamošnje privredne komore odbio poziv da se priključi.

On je istakao da se za par nedelja u Srbiji na poziv PKS vakcinisalo između 4.000 i 5.000 privrednika iz Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More