Upozorenje iz Srbije: Bez zakazanog termina nema vakcinacije

Beograd, 27. marta 2021. - Red ispred BelEkspo centra. Predsednik Privredne komore Srbije posetio je danas BelEkspo centar na Novom Beogradu gde je organizovana vakcinacija protiv korona virusa privrednika iz regiona. Akciju imunizacije privrednika iz regiona organizuje Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana KIF ZB6, a 10.000 doza vakcina obezbedila je PKS u saradnji sa Vladom Srbije. FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
133

Direktor Kancelarije za E-upravu Mihailo Jovanović pozvao je državljane susednih zemalja, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

Jovanović je podsetio da postoji dogovor privrednih komora u regionu za vakcinaciju privrednika, i svi koji su na taj način prijavljeni i dobili termin preko portala e-uprave, biće vakcinisani.

Takođe, na portalu e- uprave interesovanje za vakcinisanje protiv COVID-19 pored državaljana Srbije, mogu da iskažu i strani državljani sa i bez boravka u Srbiji, nakon čega će dobiti termin.

“Svi drugi treba da znaju da, ukoliko nemaju zakazen termin, neće biti u prilici da se vakcinišu”, rekao je Jovanović za Tanjug.

Danas i sutra, u Beogradu i Novom Sadu mogu da se vakcinišu strani državljani, koji imaju zakazan termin.

U Srbiji je danas počela i vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je PKS obezbedila 10.000 vakcina.

Za vakcinaciju ovog vikenda u Srbiji, koja je obezbeđena preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji s Vladom Srbije, prijavilo se oko 7.500 privrednika iz ekonomija regiona Zapadnog Balkana.

Predsednik PKS Marko Čadež istakao je da je vakcinisanje privrednika regiona važno jer su oni u poslovanju upućeni jedni na druge i dosta putuju.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More