Vasil Hadžimanov o svom ocu Zafiru: “Svojoj porodici i najbližima uvek je nesebično davao svoju ogromnu ljubav, pažnju i podršku”

FOTO: TANJUG/RADE PRELIC/bs
266

Iznenadna smrt čuvenog kompozitora, pevača, glumca i pesnika Zafira Hadžimanova od posledica korona virusa mnoge je šokirala, i kolege se uveliko opraštaju od vrhunskog umetnika na društvenim mrežama, a potresno poslednje pismo ocu napisao je sin Vasil Hadžimanov na svom Fejsbuk nalogu.

“Danas je preminuo moj otac Zafir”, glasi početak ispovesti poznatog džez pijaniste.

“Njegovo veliko srce nije uspelo da pobedi bitku sa ovom groznom bolešću. Za sobom je ostavio pravo bogatstvo, od pesama koje je tako majstorski lako pevao, preko svojih mnogobrojnih i raznovrsnih kompozicija, knjiga poezije i proze, pa sve do nenadmašivih uloga u pozorištu i na filmu”, istakao je Vasil.

“No, pre i iznad svega toga, svojoj porodici i najbližima uvek je nesebično davao svoju ogromnu ljubav, pažnju i podršku.

Moja majka Senka i on bili su jedan od najtalentovanijih i najlepših parova u istoriji ovih prostora, nenadmašivi!

Njegov nesavladiv duh, sposobnost da se u svakoj situaciji snađe i nađe na nogama, energija da sve što radi uvek radi celim svojim bićem, a da dok sve to radi bude istovremeno vrhunski šmeker…to mora da se pamti”, dalje je pisao sin velikog muzičara i glumca.

“Da se pamti i poštuje! Volimo te tata i nedostajaćeš nam zauvek!

Hvala vam svima na rečima podrške”, zaključio je Vasil.

Saučešće ispod te objave izrazili su mnogi iz sveta muzičke i dramske umetnosti, kao što su glumci Tatjana Venčelovski, Goran Šušljik, Iskra Brajović, Snežana Jeremić Nešković, kompozitorka i pijanistkinja Sonja Lončar, pevačica Ivana Peters, operska solistkinja i glumica Branislava Podrumac, Bilja Krstić, kostimografkinja Jelisaveta Tatić Čuturilo, muzičar Bojan Slačala, vođa bendova Artan Lili i Sttutgart Online.

“Dragi moj Vasile nemam reči, ne znam ni šta da ti napišem. Mnogo sam tužna. Primi moje iskreno saušešće. Ostaće nam Zafir zauvek u srcu”, reči su Bilje Krstić.

Glumac Goran Šušljik se prisetio upoznavanja sa velikim Zafirom preko svog oca.

“Vasile, primi moje iskreno saučešće. Kada sam bio mali tvoj otac je bio u Subotici na odsluženju vojnog roka kod mog oca koji je tamo bio na službi. Valjda ga od tada znam. Njih obojice više nema, a mi smo baš porasli. Bio je divan umetnik, čarobnog glasa!”, napisao je setno Šušljik.

“Bila je čast, poznavati, razgovarati i raditi sa tvojim ocem”, navela je glumica Snežana Jeremić Nešković, koja je delila pozornicu sa Zafirom u jednom od najboljih mjuzikla ikada – “Jadnici” prema romanu Viktora Igoa.

Glumica i producent Bojana Maljević je podelila svoje misli uz okačenu pesmu “Bio je maj” autora Zafira: “Ako je neko bio proleće, to je bio on. Uvek podrška svega lepog, nadolazećeg, što tek treba da se desi”.

Nekada muzičar, a odavno uspešan muzički menadžer Miša Relić iskazao je svoju tugu zbog ovog odlaska i napisao da je preminuo velikan muzičke scene ovih prostora.

“Ne mogu reći da sam ga lično poznavao, iako sam, naravno, imao zadovoljstvo da ga upoznam, pa smo čak i sedeli zajedno u Bitefu na nekom od Vasilovih nastupa. Ali kad malo bolje razmislim, ja u stvari Zafira znam koliko i samog sebe, kao i svako ko se rodio u Jugoslaviji, jer Zafir je već tada bio živa legenda”, poručio je Relić.

Preminuo Zafir Hadžimanov

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More