PARIZ: U Diznilendu se otvara vakcinodrom, a vakcine će davati vatrogasci!

foto: pixabay
129

Najava izvršne vlasti da će se u Francuskoj otvoriti trideset i osam vakcinodroma polako se realizuje. Jedan od najvećih će biti na Stade de France u pariskom predgrađu Saint Denis, a vest koju prenose francuski mediji odnosi se na Diznilend.

Makron: Evropa će do leta postati najveći proizvođač vakcina

 

Naime ovaj najpopularniji zabavni park Evrope već duže vreme ne radi zbog aktuelnih epidemioloških mera.

Izvršna vlast je odlučila da se u njemu otvori vakcinodrom. Ovaj izraz se od skoro upotrebljava u Francuskoj, a predstavlja mesto gde će se vršiti masovna vakcinacija.

Ovu vest je preneo francuski Le Parisien, koji navodi da će ovaj vakcinodrom biti smešten u hotelu Disney’s Newport Bay Club i oko hiljadu ljudi će moći biti vakcinisano u jednom danu.

Vakcinacija bi u Diznilednu trebala da počne tokom meseca aprila. Vakcine će davati vatrogasci iz departmana 77 gde se i nalazi Diznilend, a njima će pomagati medicinsko osoblje istoka pariskog regiona. Za sada je još uvek nemoguće zakazati vakcinaciju ali će uskoro i to biti moguće.

Izvor ssup.fr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More