Privrednici iz Albanije: Vakcinacija pokazuje ozbiljnost Srbije

foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ bs
157

Privrednici iz Albanije, koji su se tokom vikenda vakcinisali protiv korona virusa u Srbiji, ocenili su da je to bila dobra prilika, jer to u svojoj zemlji nisu mogli da učine i da je tim činom pokazana ozbiljnost Srbije.

Jedan od zaposlenih na aerodromu u Tirani rekao je da je organizacija vakcinacije protekla dobro, prenosi Reporteri.

“Mislim da je to dobra prilika da se uradi, i to pokazuje ozbiljnost države Srbije i bez sumnje njenu snagu kao države”, rekao je on nakon što je primio vakcinu AstraZeneka.

Među vakcinisanim su bile i, obučene u crveno, stjuardese albanske aviokompanije “Albawings”.

ASSOCIATED PRESS O VAKCINACIJI STRANIH DRŽAVLJANA: Srbija se razmeće dovoljnim zalihama i jednom od najviših stopa vakcinisanih u Evropi

“Za nas je to bilo važno jer je to bila jedina prilika da se trenutno vakcinišemo. S obzirom da radimo u avio-kompaniji, želeli smo da imamo priliku da naše osoblje bude vakcinisano i s obzirom da je u Albaniji trenutno nije moguće to uraditi u ovoj kategoriji koju mi predstavljamo”, izjavila je jedna stjuardesa albanske aviokompanije.

Vakcinaciju protiv koronavirusa organizuje Privredna komora Srbije koja je u saradnji sa Vladom Srbije obezbedila 10.000 doza vakcine AstraZeneka.

Više do 7.500 privrednika iz Albanije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore prijavilo se za vakcinaciju.

Kosovska privredna komora ranije je saopštila da je odbila da učestvuje u vakcinaciji u Srbiji iz “principijelnih razloga”, međutim Privredna komora Srbije navodi da su neki privrednici sa KiM došli na vakcinaciju.

Tzv Kosovo jedino u Evropi nije započelo postupak vakcinacije protiv koronavirusa, piše Kosovo onlajn.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More