Kao i za VASKRS prošle godine: NEMAČKI MINISTAR zdravlja najavio ZAKLJUČAVANJE od DVE NEDELJE kako bi se izborili sa VIRUSOM!

Mogu li građani NEMAČKE da izdrže REPRESIVNE MERE?!

Foot: Tanjug (AP Photo/Matthias Schrader)
184

“Nemačkoj je potrebna stroga blokada koja će trajati najmanje 10 do 14 dana kako bi se smanjio nagli porast infekcija korona virusom izazvan širenjem novih sojeva”, izjavio je ministar zdravlja te zemlje Jens Špan, prenosi “Kurir”.

Foto: Tanjug (Hannibal Hanschke/Pool via AP)

Državna agencija za kontrolu bolesti objavila je danas 20.472 nova slučaja zaraze kovidom-19 i 157 umrlih.

Direktor Instituta Robert Koh, Lotar Viler, rekao je u petak da bi broj infekcija u Nemačkoj mogao da dostigne i 100.000 dnevno ako se nastavi dosadašnji eksponencijalni rast.

Ove nedelje su se guverneri 16 regionalnih država opirali nametanju strožih mera koje tu tražili medicinski stručnjaci.

Foto: Tanjug (Boris Roešler/dpa via AP)

Pojedine države odbijaju da primene hitno zaustavljanje aktivnosti, koje je ranije dogovoreno sa kancelarkom Angelom Merkel, kada broj novih slučajeva zaraze pređe 100 na 100.000 stanovnika tokom sedam dana.

Foto: Tanjug (Hannibal Hanschke/Pool via AP)

“Ako pogledamo brojeve, uključujući i današnji skok, trebaće nam još najmanje 10 do 14 dana da izolujemo kontakte i kretanje, odnosno, uvedemo zaključavanje, ako to želite tako nazvati, kao što smo imali za Uskrs prošle godine”, rekao je Špan.

Foto: Tanjug (AP Photo/Markus Schreiber)
Foto: Tanjug (AP Photo/Matthias Schrader)
Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More