Stranci u Srbiji vakcinisani AstraZenekom! Ovo je broj imunizovanih građana

FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
56

Za tri dana, u četvrtak, subotu i nedelju, vakcinisano je više od 22.000 stranaca, koji su došli ili na poziv Privredne komore Srbije ili su se sami prijavili preko portala elektronske uprave, kaže direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

On je na RTS rekao da je time Srbija održala čas humanitosti i solidarnosti.

Naveo je da su se stranci vakcinisali AstraZeneka vakcinom.

Jovanović kaže da su se u subotu stvorili redovi za vakcinaciju zbog dolaska stranaca, jer su stranci koji su pozvani došli svi zajedno u istom trenutku ujutro.

“Zato se napravila gužva, da su poštovali poziv i vreme koje smo im dali sigurno ne bi bilo gužve. Danas je bilo mnogo bolje u Beogradu”, rekao je Jovanović.

Naveo je da je odmah u subotu upućena poruka regionu da svi stranci koji nisu pozvani ne dolaze i da se prethodno prijave preko portala eUprave i da će biti pozvani.

“Vakcinacija stranaca ni u kojoj meri nije omela vakcinaciju naših državljana, jer je u istom ovom periodu vakcinisano više od 28.000 naših građana, sa vakcinom Sputnjik, Sinofarm i Fajzer”, rekao je Jovanović.

Naveo je i da oni koji su danas došli bez poziva nisu bili vraćeni i da večeras niška hala Čair radi i da će svi koji su tu biti vakcinisani.

Do sada u Srbiji dato 2.325.000 doza vakcina

U Srbiji je do sada dato 2.325.000 vakcina, od toga je 920.000 građana primilo i drugu dozu, kaže direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović i navodi da se u utorak očekuju da će biti milion revakcinisanih građana.

On je na RTS rekao da je broj građana kod kojih je prošlo tri nedelje od druge doze sada 620.000 .

Jovanović kaže da se do ovog trenutka preko portala elektronske uprave i kontakt centra za imunizaciju prijavilo preko 1.540.000 građana, a da je do sada prvu dozu primilo 1.405.000 građana.

Kako je rekao, i dalje je najviše građana koji se prijavljuju za bilo koju vakcinu.

“To je pravi izbor, jer je to izbor one vakcine koju je odobrila naša Agencija za lekove i medicinska sredstva”, rekao je Jovanović i naveo da oko 40 odsto građana kaže da im je svejedno koju vakcinu će primiti.

U najvećoj meri su, kaže, imunizovani stariji građani, a sada su na redu mlađi, koji se trenutno najčešće i prijavljuju.

Najavio je da se sutra i prekosutra nastavlja u značajnoj meri revakciancija i da je na primanje druge doze vakcine pozvano više od 90.000 naših građana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More