“Imamo svoju nužnu kočnicu… nažalost, ona se ne poštuje svuda”: Merkel zatražila od nemačkih pokrajina da POJAČAJU NAPORE na suzbijanju korone

Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber
182

Nemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je juče od nemačkih saveznih pokrajina da pojačaju napore na suzbijanju novih slučajeva korona virusa i pomenula mogućnost uvođenja policijskog časa kako bi se treći talas stavio pod kontrolu.

„Imamo svoju nužnu kočnicu… nažalost, ona se ne poštuje svuda. Nadam se da će možda doći do nekog razmišljanja o ovome“, rekla je Merkel u retkom nastupu u tok šou na nemačkoj televiziji ARD, prenosi Rojters.

Merkelova i pokrajinski lideri složili su se početkom marta da zaustave postepeno ponovno otvaranje ekonomije čim broj infekcija na 100.000 ljudi tokom sedam dana bude viši od 100.

U nedelju je incidencija virusa na 100.000 porasla na 130 sa 104 pre nedelju dana.

Broj ukupno potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj povećao se za 17.176 na 2.772.401, pokazali su u današnji podaci Instituta Robert Koh.

Broj žrtava porastao je za 90 na 75.870, pokazuju podaci.

Merkelova je rekla da će, ako pokrajine ne počnu da sprovode mere sa odgovarajućom ozbiljnošću u „vrlo doglednoj budućnosti“, morati da razmotri koji koraci bi se mogli preduzeti na nacionalnoj osnovi.

Jedna od mogućnosti bila bi izmena Zakona o zaštiti od infekcija kako bi se utvrdilo šta treba da se radi u određenim scenarijima, rekla je Merkel, dodajući da su savezna vlada i države obavezne da suzbijaju zarazu.

Merkel je rekla da nije uverena da su do sada preduzete mere dovoljne za okončanje trećeg talasa pandemije.

„Koje dodatne mere su nam potrebne?…Moramo učiniti više. Imamo mogućnosti ograničenja izlazaka, dodatnih ograničenja kontakata, daljeg nošenja maski…plus strategije testiranja na svim mestima“, istakla je Merkel.

Nemci ovo ni u snu nisu sanjali! Najava još drastičnijih mera! Angela Merkel iznela strašno upozorenje!

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More