Istok Austrije POD KLJUČEM UZ POLICIJSKI ČAS! Članovi porodice koje ne žive pod istim krovom NE MOGU zajedno za Vaskrs

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn
342

Od 1. aprila pokrajine Beč, Donja Austrija i Burgenland ulaze u novo, četvrto potpuno zaključavanje zbog zaoštrene epidemiološke situacije.

Dok je gradonačelnik Beča odlučio da zaključavanje produži do 11. aprila, Donja Austrija i Burgenland nameravaju da ovu strogu meru primene do 6. aprila, kako je prvobitno dogovoreno.

Zaključavanje se uvodi u vreme katoličkog Uskrsa, te je povezano i sa strogim merama proslave ovog verskog praznika.

Tako će biti moguće, dok traju mere zaključavanja, primanje samo jedne osobe iz drugog domaćinstva.

To znači da, na primer, deca koja žive u različitim domaćinstvima neće moći da Uskrs proslavljaju sa roditeljima u njihovom domu.

Sve radnje, izuzev prehrambenih prodavnica i apoteka, moraće da zatvore.

Uz to, prodavnice namirnica neće smeti da prodaju proizvode koji mogu biti uskršnji pokloni, kao što su igračke, garderoba i slično.

Tokom zaključavanja važiće i celodnevni policijski čas, tokom kojeg je moguće izaći iz kuće radi posla, odlaska u kupovinu namirnica, kod lekara, kao i u šetnju ili sporta.

U šetnju lica mogu samo sa osobama iz istog domaćinstva, a ako se sretnu sa drugim licima moraju paziti na pridržavanje distance od dva metra, ali je bolje izbegavati svako okupljanje, jer uredba predviđa da je okupljanje više osoba skup, što je trenutno zabranjeno.

Za kršenje epidemioloških mera preti kazna u visini do 1.450 evra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More