Otkriveno kako je Ronaldova kapitenska traka postala pokretač humanitarne akcije (FOTO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic
76

Srbijom je odjeknula vest da je na licitaciji kapitenska traka Kristijana Ronalda koji ju je bacio posle meča sa Srbijom u subotu, a ponovo je u centru pažnje jedne humanitarne akcije Jovan Simić.

Nakon velikog broja licitacija dresova, kao i večera sa poznatim ličnostima, na licitaciju za spas ljudskog života došla je i kapitenska traka slavnog Portugalca.

Sjajan gest nepoznate osobe, o ovome treba pričati! Kristijanova traka za lečenje malenog Gavrila!

Traka koja je završila na travi stadiona “Rajko Mitić” mogla bi da pomogne jednom dečaku da se izbori sa spinalnom mišićnom atrofijom. Gavrilu Đurđeviću potreban je novac za lečenje, a Jovan Simić ponudio je kapitensku traku na licitaciju, a evo kako je do nje došao.

“Radnik dežuran na stadionu “Rajko Mitić” pokupio je traku sa trave stadiona nakon završetka meča. Kontaktirao je neke prijatelje u medijima koji me poznaju i stupili smo u kontakt, znali su da smo ranije pokretali slične akcije”, rekao je Simić za Novosti.
Jovan Simić Foto: zajednozazivot.rs

 

Mladi humanista nije ni sanjao da će za manje od dva časa koliko traje aukcija cena dostići više od 250.000 dinara.

“Pokretali smo i ranije akcije, ali ovako nešto se do sada nije desilo. Ovo je pozitivna ludnica”, uz osmeh kaže Simić.


“Poenta svega jeste da putem ove priče javnost upoznamo sa problemom sa kojim se suočava mladi Gavrilo. Potrebno mu je mnogo para za izlečenje. Drago mi je što akciju prati mnogo ljudi i što šalju SMS poruke”, poručuje Jovan Simić osnivač humanitarne organizacije “Zajedno za život”.


Podsećamo, Kristijano Ronaldo je bacio traku u besu blizu kaznenog prostora kod severne tribine stadiona Rajko Mitić, iznerviran što sudija nije priznao gol koji je postigao u nadoknadi vremena meča Srbije i Portugala koji je završen rezultatom 2:2.

Upravo ta kapitenska traka će se naći na aukciji, a sav prihod ide za lečenje Gavrila Đurđevića iz Kragujevca.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More