Objavljen redosled nastupanja ovogodišnjih takmičara Eurosonga: Evo pod kojim brojem će se Srbija predstaviti (FOTO+VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube
41

Grupa Hurricane, koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ u Roterdamu, nastupiće deveta u drugom polufinalu tog takmičenja, saopštili su organizatori.

Srpska pesma “LOCO LOCO” među najgorim na Eurosongu po kladionicama (VIDEO)

 

Evropska radiodifuzna unija je na zvaničnom sajtu „Evrosonga“ objavila redosled nastupanja ovogodišnjih takmičara koji su utvrdili holandski javni servisi NPO, NOS i AVROTROS, organizatori takmičenja.

Određeno je da predstavnice Srbije, grupa Hurricane, nastupe devete u drugom polufinalu, koje će se održati 20. maja u Roterdamu. Već je ranije žrebom utvrđeno da će naše predstavnice nastupiti u prvoj polovini drugog polufinala. Drugo polufinale će otvoriti San Marino, a poslednji će nastupiti predstavnici Danske. Nastupiće predstavnici 17 zemalja.

Kada je reč o prvom polufinalu koje se održava 18. maja, takmičiće se predstavnici 16 država. Prvi deo takmičenja otvoriće predstavnici Litvanije, a poslednji će svoju pesmu predstaviti Malta.

U prvom polufinalu prvobitno je trebalo da nastupi 18 takmičara, ali je Jermenija odustala od učešća, a predstavnici Belorusije su diskvalifikovani zbog kršenja pravila.

Iz oba polufinala po 10 zemalja će se plasirati u finale i pridružiti direktnim finalistima – Velikoj Britaniji, Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji i Španiji. Tokom finalne večeri nastupiće 26 učesnika.

„Pesma Evrovizije“ biće održana u Roterdamu od 18. do 22. maja. Prošlogodišnje izdanje festivala je otkazano zbog pandemije koronavirusa, pa je odlučeno da Holandija, pobednik takmičenja 2019. godine, organizuje ovogodišnji „Evrosong“.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More