Pomama za turističkim aranžmanima posle odluke Grčke da dozvoli ulazak gostima

Foto: Pixabay
57

Telefoni u turističkim agencijama u Srbiji usijali su se od poziva građana, posle odluke Grčke da će dozvoliti ulazak gostima koji su vakcinisani bilo kojom odobrenom “zapadnom” vakcinom, ali i kineskom i ruskom, kao i uz negativan PCR ili antigenski test, rekli su organizatori putovanja.

„Telefoni u poslovnicama počeli su da zvone još juče popodne čim je saopštena vest o uslovima putovanja“, rekao je komercijalni direktor turističke agencije „Planaturs“ Milan Vasić.

Ministar turizma Grčke, Haris Teoharis, tokom posete Srbiji rekao je da će od 14. maja građani Srbije moći da posete tu zemlju sa potvrdom o vakcinaciji Fajzerovom, Moderninom ili AstraZenekinom, ali i ruskom i kineskom, a nevakcinisani uz negativan PCR ili antigenski test.

Grčka otvorila vrata turistima: Prvi gosti iz Nemačke stigli na Krit

Postoji mogućnost da se, kako je rekao Teoharis, rok pomeri i za sredinu aprila za „zemlje koje imaju uspeh u imunizaciji, poput Srbije“, jer bi građani iz tih zemalja bili uključeni u takav pilot projekat.

Vasić je rekao da je interesovanje za letovanje u Grčkoj i u sezoni i u vansezoni drastično skočio, ne samo građana koji imaju vaučere za zamenska putovanja, već i onih koji bi prvi put da rezervišu. On je rekao da već ima i novih uplata, a da je dobro i to što je prihvaćen antigenski test koji je značajno jeftiniji od PCR testa.

Dodao je da je to dobra vest i za turističke agencije da „počnu da rade, jer iako je pomoć države dobrodošla ne može se opstati bez rada“.

Prema rečima izvršnog direktora turističke agencije „Kompas NS“ Borisa Eremića, telefoni u agenciji ne prestaju da zvone, jer su „ljudi posle dužeg vremena nemogućnosti da putuju veoma voljni, željni i raspoloženi za letovanje“.

„Najtraženiji termini su maj, septembar i oktobar za stariju populaciju, koja je, uglavnom vakcinisana, ali raspituju se i vlasnici zamenskih vaučera i oni koji hoće da uplate letovanje prvi put“, rekao je Eremić.

Istakao je da se sada, zbog antiepidemioloških mera, moraju samo utvrditi uslovi o broju putnika u autobusu.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More