Gosti iz Njujorka dolaze na Beogradski festival igre zbog programa i izvođača (VIDEO)

foto: Youtube Printscreen
62

Direktori čuvenog pozorišta „Joyce theater“ iz Njujorka, koje predvodi Ros Lekler, gostovaće ovih dana u Beogradu da bi pratili izvođenja kubanske trupe „Malpaso“ u Beogradu, Novom Sadu i Gornjem Milanovcu, ali i Grupe Senjora Serana iz Barselone na 18. Beogradskom festivalu igre (BFI).

Takođe, kompletan selektorski tim, na čelu sa direktorom festivala u Avinjonu, Francuska – Olivijeom Pijem i nekoliko francuskih kritičara i novinara prisustvovaće izvođenju predstava grčkog koreografa Dimitrisa Papajoanua u Novom Sadu.

Uskoro publika na koncertima i utakmicama! U Njujorku uvedena prva digitalna propusnica za sve vakcinisane građane

Upravo sa komadom „Mastilo“, dolazak Papajoanua se već najavljuje kao jedan od najvažnijih događaja na ovogodišnjem Festivalu u Avinjonu.

Očekuje se da u Novi Sad zbog ove predstave stignu i selektori iz Budimpešte, Sofije, Madrida, ali i predstavnici „Bijenala igre“ iz Liona.

U okviru 18. BFI do sada su u Beogradu i Novom Sadu gostovali prvaci i solisti Njujork siti baleta, švajcarska trupa Alias, Kompanija Zappala Danza iz Katanije i Kompanija Adija Butrusa iz Tel Aviva.

Finale velikog onlajn takmičenja operskih pevača putem virtuelnog studija iz Njujorka! Umetnički par Martinović: Opera je veoma popularna u svetu

 

U nastavku, publiku očekuju nastupi Kompanje Alesandra Šaronija iz Ankone (1. april, Atelje 212), trupe „Malpaso“ iz Havane (3. april, Atelje 212 / 5. april, SNP Novi Sad / 7. april, KC Gornji Milanovac), Grupe „Senjor Serana“ iz Barselone (4. april, BDP), čuvenog sastava „Peeping Tom“ iz Brisela (9. i 10. april, Opera Madlenianum).

Za sam kraj prolećnog dela Festivala planiran je nastup trupe Dimitrisa Papajoanua iz Atine, (14. i 15. april, SNP Novi Sad).

Jesenji deo festivala počeće gostovanjem Drezden Frankfurt kompanije (24. septembra), a nastaviće se nastupima Kompanije Magi Maren iz Liona, Kompanije Akrama Kana iz Londona, trupe Bodytraffic iz Los Anđelesa, kompanije TanzMainz iz Majnca, i drugih.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More