Skandal oko RONALDOVE KAPITENSKE TRAKE: Astronomske cifre za lečenje malog GAVRILA su LAŽNE!

Skidaju se stotine LAŽNIH PONUDA za dečaka, oglasila se i njegova majka, a LIMUNDO najavio TUŽBE!

Foto: Tanjug (AP Photo/Olivier Matthys)
60

Neodgovorni pojedinci lažnim ponudama bacili su mrlju na humanitarnu akciju prodaje kapitenske trake Kristijana Ronalda za pomoć šestogodišnjem dečaku Gavrilu, pa je sajt “Limundo” reagovao saopštenjem u kojem se ističe da su za sve one koji lažnu licitiraju moguće i krivične prijave, piše “Tanjug”.

Prethodne noći stiglo je više od 200 lažnih ponuda, cifre su premašivale i milijardu dinara, nakon čega je usledilo saopštenje Limunda.

“U toku je humanitarna aukcija za pomoć šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću. Kao što su svi mediji preneli, vatrogasci su pokupili kapitensku traku Kristijana Ronalda sa terena ‘Rajko Mitić’ koju je pri kraju meča sa Srbijom skinuo sa ruke. Oni su je predali humanitarnoj organizaciji ‘Zajedno za Život’ kako bi je postavili na aukciju na ‘Limundo’ i njenom prodajom prikupili sredstva za pomoć. Aukcija je krenula odlično, ali je nažalost privukla i neozbiljne ponuđače koji svojim ponudama kvare ovu humanitarnu akciju”, ističu iz Limunda.

Foto: printscreen/Limundo

Kako se navodi, sve ponude koje nisu ozbiljne uklanjaju se sa ciljem da se održi regularnost aukcije.

“Da bismo sprečili ovakvo ponašanje pojedinaca, upravo smo uveli dodatni korak – verifikaciju potencijalnog kupca na ovoj aukciji. Nakon što potvrdimo da je regularan, ponuđač će moći da unese svoju ponudu. Ukoliko onaj ko pobedi na aukciji i pored svega odbije da uplati izlicitiran iznos, protiv njega može biti podneta krivična prijava. Ovim putem apelujemo na sve da na aukciji učestvuju samo oni koji žele i mogu da pomognu, jer se, podsećamo, ovde borimo za život jedne bebe“, poručili su iz Limunda.

Foto: printscreen/Limundo

Trenutno najveća ponuda je nešto više od šest miliona dinara, odnosno oko 50.000 evra.

Gavrilova mama o lažnim ponudama na aukciji: “Ovo je, posle dijagnoze, nešto najgore što sam čula”

Gavrilovi roditelji razočarani su i tužni zbog načina na koji se neko poigrao sa životom njihovog bolesnog deteta.

– Znate kakav je osećaj? Grozan. Ovo je, posle dijagnoze Gavrilove, nešto najgore što sam čula. Jako je ružno, jako. Najpre mi je bilo nerealno kada sam videla tu svotu od milijardu dinara. A onda sam pomislila: “Jao, pa ovim parama će sva bolesna deca moći da se izleče” – kaže Nevena za Telegraf.rs.

Kako dodaje, onda je, kao hladan tuš, usledio razočaranje, kada su neverovatno visoke ponude na sajtu Limundo počele da se brišu.

Važno obaveštenje od porodice i tima Za Gavrilovu pobedu 👇👇👇👇

Posted by Za Gavrilovu pobedu on Среда, 31. март 2021.

– Bila sam jako srećna prvo, ali posle brisanja tih ponuda… Ne znam razlog tome, ne mogu to da razumem. Ne znam šta da kažem. Ko su ti ljudi? Najlakše mi je da verujem da su deca, da je to neka dečija igra. Jer, ne želim da verujem da je neka odrasla osoba mogla namerno da sabotira humanitarnu licitaciju za dete – ističe Gašina mama.

Nevena kaže da se javila i mladiću Đorđu koji je pronašao traku na terenu i postavio aukciju za Gavrila, a kako dodaje, želi da apeluje na sve ljude da novac za njenog sina nije sakupljen i da je bitno da se nastavi sa uplatama i SMS porukama.

Ukoliko želite da pomognete malom Gavrilu, to možete da uradite na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

 

Izvor Tanjug Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More