Fajzer krenuo u ofanzivu na vakcinaciju dece, na redu i ispitivanje cepiva na BEBAMA

Foto: Tanjug/ P Photo/Mark Sćiefelbein
26

Kompanije Fajzer i Biontek su saopštile danas da je njihova vakcina protiv korona virusa veoma efikasna i da podstiče snažan imuni odgovor kod dece uzrasta od 12-15 godina, čime se otvara put da se, u narednim nedeljama, od nadležnih u SAD zatraži odobrenje za hitnu upotrebu.

U kompaniji Fajzer se nadaju da bi vakcinacija dece ovog starosnog uzrasta mogla da počne pre početka naredne školske godine i podsećaju da je njihova vakcina već odobrena za imunizaciju osoba od 16 i više godina, preneo je Rojters.

U istraživanju na 2.260 adolescenata ustanovljeno je da je obolelo svega 18 mladih u grupi koja je primila placebo, dok je u grupi koja je zaista vakcinisana efekat bio 100 odsto i niko nije inficiran.

Kompanije Fajzer i Biontek su prošle nedelje počele sa istraživanjem u okviru kojeg su vakcinisana i mlađa deca, pa se veruje da bi vakcine Fajzer/Biontek mogle da primaju i 6-mesečne bebe.

Izrael planira da počne sa vakcinacijom adolescenata

Izrael planira da vakcinu protiv korona virusa kompanija Fajzer/Biontek daje adolescentima starim između 12 i 15 godina, a nakon što je odobrila američka Agencija za hranu i lekove, izjavio je danas ministar zdravlja te zemlje Juli Edelstajn.

Edelstajn je kazao da je vest iz Fajzera odlična, prenosi Džerusalem post.

“Sada ne predstoji ništa više od brzog odobrenja dodatnih nabavki vakcina, tako da možemo da budemo spremni da izvršimo vakcinaciju”, rekao je Edelstajn.

Iz Fajzera su poručili da se nadaju da će vakcinacija te starosne grupe početi pre naredne školske godine.

Vakcina te kompanije već je odobrena za primenu kod starijih od 16 godina.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More