U Srbiji u toku akcija hapšenja onih koji na društvenim mrežama govore protiv vakcinacije (VIDEO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Thibault Camus
66

Po nalogu tužilaštva, policija je jutros privela Jovanu Stojković zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda širenjem lažnih vesti, objavama na društvenim mrežama protiv vakcinacije.

U toku je velika policijska akcija protiv takozvanih “antivaksera” i privođenja i drugih osumnjičenih su u toku, nezvanično je potvrđeno Tanjugu u tužilaštvu koje kooridnira ovu akciju.

Tim povodom očekuje se i saopštenje Ministarstva unustrašnjih poslova.

Policija je rano jutros, sa nalogom tužilaštva za pretres stana i drugih prostorija, došla u dom Stojkovićeve, koja je pretres i raspravu sa pripadnicima MUP-a prenosila uživo Fejsbuku, a nakon pretresa je privedena.

Kako se čuje u razgovoru Stojkovićeve i supruga koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama oko vrata došli su sa naredbom za pretres stana. Nalog je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Kako se saznaje priveden je i njen suprug Vladimir, a sa njima su i advokati.

Dr Jovana Stojković nalazi se u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), gde je privedena jutros nakon pretresa njenog stana, rekao je za „Glas javnosti“ potpredsednik Pokreta „Živim za Srbiju“ Igor Perović.

Do sada je postupak, prema rečima Igora Perovića, protekao korektno.

Kako je dodao, ispred zgrade Uprave SBPOK-a okupili su se i aktivisti Pokreta „Živim za Srbiju“.

Predsednica pokreta “Živim za Srbiju”, lekarka Jovana Stojković u toku popodneva će biti privedena u Palatu pravde na saslušanje u Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Nakon saslusanja biće poznato da li će tužilaštvo tražiti od suda da joj odredi neku meru zabrane ili pritvor.

Ispred Palate pravde okupio se veliki broj medija, kojima je nje suprug preneo da su pripadnici SBPOK-a jutros došli kod njih u stan sa nalogom za pretres i saslušanje povodom krivičnog dela izazivanje panike i nereda, objavama na društvenim mrežama.

On je nakon saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode, a protiv njega je, kako naveo, podneta krivična prijava i za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti pošto je snimao pretres i raspravljao se sa policijom.

Stojkovićeva je, prema pisanju medija, poznata po antivakcinaškim stavovima i stavovima koji su u suprotnosti sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Uhapšena sestra poznate košarkašice: Jelica Dabović dovedena u SBPOK na saslušanje!

Rano jutros policija je uhapsila sestru naše proslavljene košarcašice Milice Dabović, Jelicu Dabović. Ona je jutros oko 6 sati odvedena u policiju kako bi dala iskaz zbog spornih objava protiv vakcina na društvenim mrežama.

Prema nezvaničnim saznanjima, u toku je velika akcija protiv privođenja antivakcinaša, koju je potvrdilo i tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Ona je po izlasku iz SBPOK-a rekla da je privedena zbog sumnje da je na društvenim mrežama objavljivala sadržaj protiv vakcina.

Kako ona kaže, samo je delila objave drugih ljudi, kao što to rade i milioni građana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More