Fajzer i Biontek: I posle pola godine vakcina efikasna 91 odsto, protiv južnoafričkog soja 100 odsto! (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube
38

Kompanije Fajzer i Biontek su danas saopštile da je njihova vakcina protiv koronavirusa uspešna u više od 91 odsto slučajeva.

Fajzer tvrdi da je to rezultat istraživanja sprovedenog u proteklih šest meseci, na više od 12.000 osoba.

Navodi se da je vakcina efikasna bez obzira na starost, rasu i pol pacijenta, javlja Rojters.

Emanuel Makron: Evropski lideri nisu prepoznali da će vakcine protiv KOVID-19 biti razvijene tako brzo

 

Laboratorije Fajzer i Biontek saopštile su da je njihova vakcina veoma efikasna i protiv južnoafričkog soja korona virusa, navodeći zaključke kliničkih ispitivanja u Južnoj Africi.

U Južnoj Africi nije primećen nijedan slučaj kovid-19 kod osoba vakcinisanih tokom treće faze ispitivanja, u okviru koje su učesnici praćeni šest meseci nakon dobijanja druge doze vakcine, precizira se u saopštenju laboratorija.

U ispitivanju je učestvovalo „800 osoba, zabeleženo je devet slučajeva kovid-19, svih iz placebo grupe, što ukazuje da je vakcina efikasna 100 odsto“, objašnjavaju Fajzer i Biontek.

Prva faza testiranja: Fajzer razvija lek protiv korone, evo šta se do sada zna

Prvi klinički rezultati pokazuju da vakcina može da efikasno zaštiti od sadašnjih varijanti, što je važan faktor za postizanje kolektivnog imuniteta i okončanje ove pandemije po svetsku populaciju“, objašnjava Ugur Sahin, izvršni direktor i suosnivač kompanije Biontek.

Kod 46.307 učesnika u trećoj fazi u više zemalja, vakcina je pokazala efikasnost od 91,3 odsto, navode laboratorije.

Od 927 simptomatskih slučajeva kovid-19 u studiji, 850 slučajeva je iz placebo grupe, a 77 slučajeva iz vakcinisane grupe.

Fajzer i Biontek planiraju da u ovoj godini proizvedu 2,5 milijardi doza vakcine.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More