U Parizu kampanja od vrata do vrata! Omogućiti vakcinaciju najizolovanijim osobama

foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
59

Gradska kuća u Parizu mobiliše svoje snage kako bi omogućila izolovanim starijim licima pristup vakcinaciji protiv Kovida-19, prenosi portal Europe 1. Ciljne posete organizuju se u određenim naseljima radničke klase kako bi se stanovnici koji tamo žive usmerili u efemerne centre u kojima će vakcinacija biti moguća još danas.

Francusko zdravstvo “na aparatima”: Nikad više pacijenata na respiratorima, bolnice prebukirane

 

Da bi se ubrzala vakcinacija protiv Korona virusa, i dalje je neophodno da svi mogu imati pristup zakazanim terminima. U Parizu gradska skupština organizuje posete od vrata do vrata, od stana do stana kako bi pronalazila osobe preko 55 godina i najizolovanije ljude u delovima grada gde živi radnička klasa. Cilj je da im se omogući vakcinacija u petak i subotu u efemernim centrima, postavljenim posebno za njih, uz pomoć Civilne zaštite.

Od sprata do sprata i od ulice do ulice, članovi tima krenuli su u potragu za stanovnicima starijim od 55 godina, u radničkoj četvrti 20. arondismana u Parizu, da im predstave „efemerni centar“ vakcinacije koji će videti svetlost dana u podnožju njihove zgrade.

„Još uvek nismo primili vakcinu“, kaže sedamdesetogodišnja stanarka koji namerava da se vakciniše. „Moj muž je umro od Kovida, šteta što ovde nismo imali dovoljno vakcina“, rekla je za Europe 1.

U tim socijalnim stanovima (HLM) opštinske ekipe ljudi iz Pariza ciljaju starije ljude koji često žive sami i kojima je teško da zakažu sastanak za vakcinaciju. „Nekim ljudima je ponekad komplikovano zakazati sastanak na Doctolibu (internet adresa za zakazivanje kod lekara), nemaju uvek sina ili unuka koji im mogu pomoći“, rekla je Caroline, članica tima za nadgledanje.

Ona je delila letke stanovnicima na kojima piše adresa i radno vreme postavljenog centra za vakcinaciju. U jednom popodnevu, tri grupe poput ove pokucale su na više od 500 vrata kako bi pronašle osobe za 200 doza vakcine koje će biti dostupne u postavljenom centru za vakcinaciju tokom naredna dva dana.

Izvor ssup.fr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More