Otkriveno na koga se odnosila optužba za rasizam: Hari je to odmah požurio da prenese Megan, koja je to povezala s bojom kože

Foto: Tanjug/ Simon Dawson/Pool via AP
72

Optužbe za rasizam u kraljevskoj porodici, koje su u eksplozivnom intervjuu iznijeli princ Hari i Megan Markl podigle su prašinu u celom svetu, a kako su njih dvoje odbili da imenuju osobu koja je pokrenula pitanje o boji kože njihovog sina Arčija, dugo se nagađalo o kome se radi.

Kontroverzna britanska autorka, Lejdi Kolin Kembel, tvrdi da je u pitanju princeza En, kraljičina kćerka, ali insistirala je da je Enin komentar pogrešno shvaćen i da se u stvari odnosio na brigu kako će se Megan uklopiti u kraljevsku porodicu.

– Hari je zbog pominjanja kulture shvatio da se tu radi o boji kože. En je izrazila brigu o posledicama dopuštanja da se neko takav uključi u kraljevsku porodicu, pa je rekla da to neće izazvati probleme samo porodici, već i deci koja će nastati iz te veze. Hari je to odmah požurio da prenese Megan, koja je to povezala s bojom kože. Radi se o osobi koja jedva čeka da nađe problem tamo gde ga nema – tvrdi Kembelova.

Kraljevska porodica, kao ni Megan i Hari, zasad nisu komentarisali ove tvrdnje.

Podsećamo, Megan je u intervjuu rekla da Arčiju nisu hteli da daju titulu princa zbog zabrinutosti oko njegove boje kože.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More