U njoj je osvojila Rolan Garos, haljina Ane Ivanović na aukciji za malog Gavrila!

Foto: Instagram/printscreen
161

Nakon što je kapitenska traka Kristijana Ronalda prodata na aukciji na sajtu “Limundo”, sada se pojavio još jedan oglas koji će mladom šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću iz Kragujevca doneti novac potreban za lečenje od spinalne mišićne atrofije. Suma koja je potrebna jeste 2,5 miliona evra.

Haljina nekadašnje srpske teniserke Ane Ivanović ponovo se našla na humanitarnoj aukciji u subotu, dan nakon što je postavljena prvi put.

Donatorka, koja je želela da ostane anonimna, za Nova.rs objašnjava da je reč bila o administrativnoj prepreci, pošto ona nije mogla kao fizičko lice da postavi u humanitarne svrhe.

Ona je postavila oglas u kom prodaje haljinu u kojoj je upravo Ana osvojila jedini gren slem u karijeri, a pored toga tu je i njen potpis.

Foto: Limundo

Haljinu je svojevremeno poklanjalo srpsko izdanje jednog poznatog međunarodnog magazina u saradnji sa Anom Ivanović, predmet je iz 2008. godine, kad je Ana osvojila Rolan Garos i bila prva na svetu.

“Juče sam oko 14 časova postavila aukciju i sve je išlo do jutros kad je ona sklonjena u trenutku kad je dostigla sumu od 50.010 dinara. Samo je pisalo da je aukcija prekinuta. Poslali su mi poruku da kao fizičko lice ne mogu da postavljam humanitarne aukcije i da to mora da uradi pravno lice. Kad je u pitanju humanitarna aukcija, onaj ko hoće da kupi predmet mora da se verifikuje”, kaže nam donatorka.

Novac od donacije je namenjen šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, izuzetno teške i progresivne bolesti.

Donatorka je dobila poziv i od izvršne direktorke Limunda, koja joj je objasnila da je ponude teško kontrolisati kada one krenu da nadiru.

To smo mogli da vidimo i na slučaju kapitenske trake Kristijana Ronalda, koja je nedavno završila na aukciji, a novac je takođe bio namenjen za lečenje malog Gavrila.

Tada je pristigao veliki broj lažnih ponuda, a cena je “naduvana” do više od milijardu dinara. Traka je na kraju prodata za sedam i po miliona dinara.

“Zbog lošeg iskustva sa trakom Kristijana Ronalda su uveli tu verifikaciju i ono što mogu da urade, jeste da mene povežu sa nekim pravnim licem koje se bavi humanitarnim aukcijama. Odmah su to uradili i povezali su stari i novi link, s tim što aukcija kreće od nule, odnosno od deset dinara”, objasnila je 28-godišnja Beograđanka za Nova.rs.

OVDE možete konkurisati na aukciji, ili pratiti stanje.

KAKO JOŠ MOŽETE POMOĆI GAVRILU:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More