Papa Franja: Uvek je moguće početi ispočetka

Foto: Tanjug/Remo Casilli/Pool photo via AP
109

Za vreme uskršnjeg bdenja u bazilici “Svetog Petar” u Rimu, papa Franja poručio je vernicima da je “uvek moguće početi ispočetka, jer uvek postoji novi život”, prenosi agencija Ansa njegove reči, koje su upućene ne samo vernicima nego i svima koji prolaze teške dane u drugoj godini pandemije kovida-19.

“U ovim mračnim mesecima pandemije osećamo se blizu Gospoda koji je uskrsnuo, i koji nas poziva da ne izgubimo nadu”, poručio je papa Franja.

Papa poziva i upućuje ne samo na novi početak, već i da se “otvaraju novi putevi tamo gde se čini da ih nema, i da se ide, ako treba, i protiv plime i već viđenog”.

Uskršnje bdenje održano je uz strogo poštovanje anti-kovid mera, i počelo je, zbog policijskog sata ranije nego obično, a prisustvovao je veoma mali broj vernika, koji su pre službe prošli sve mere kontrole.

Uskrsni ciklus slavlja, koji predvodi papa Franja završava se danas misom u Bazilici “Svetog Petra” u Rimu, blagoslovom i na kraju vekovnom tradicijom objave papine poruke “Urbi et Orbi”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More