Ambasador u Srbiji: Kipar olakšao mere za srpske turiste od 1. aprila

Foto: PixaBay
65

Srpskim turistima je od 1. aprila olakšan ulazak na Kipar, izjavio je ambasador te zemlje u Srbiji Dimitrios Teofilaktu.

Na osnovu nove kategorizacije zemalja, Kipar je otvorio vrata Srbiji koja je od 1. aprila uvrštena na listu 55 zemalja za čije turiste važe određene olakšice, i koja uključuje većinu članica EU, izjavio je ambasador u intervjuu Politici uoči zvanične posete ministra inostranih poslova Kipra Nikosa Hristodulidisa Beogradu.

Ambasador Teofilaktu je izrazio očekivanje da će Kipar ove sezone imati najbolje moguće rezuiltate u turizmu.

“Postojanje direktnih letova između Kipra i Srbije, činjenica da Beograd predstavlja tranzitnu stanicu, volja nadležnih vlasti za unapređenje turističkog toka u oba smera, očekuje se da doprinese porastu broja turista iz obe zemlje” rekao je ambasador Kipra.

Naglasio je da će akcenat biti stavljen na turizam od posebnog interesa poput poslovnog, obrazovnog, naučnog, kulturnog, verskog i sportskog turizma.

Teofilaktu je dodao da se do letnjih meseci očekuje postepeno otvaranje hotela, povećanje broja letova i povratak u normalno stanje.

Za predstojeću Trilateralnu konferenciju Srbije, Grčke i Kipra koji je zakazan za 5. april u Beogradu ocenjuje da će biti istorijska.

“Verujemo da je to izuzetno važna inicijativa sa političkom i strateškom konotacijom koja će istovremeno unaprediti povezanost istočnog Mediterana i zapadnog Balkana u vitalnoim sektorima poput energetskih koridira”, rekao je ambasador Teofilaktu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More