Tužba zbog smrti od vakcine! Umrla žena od 38 godina vakcinisana AstraZenekom

Porodica podnela tužbu za ubistvo iz NEHATA!

Foto: Tanjug/ Yoan Valat/Pool Photo via AP
4,176

Četrnaest dana nakon injekcije AstraZeneca, jedna žena iz Tuluza umrla je od tromboze. Njena porodica odlučila je da podnese tužbu protiv X, prenosi portal Francebleu. Za Evropsku agenciju za lekove ne postoji veza između ove vakcine i tromboze, prenosi “Svi Srbi u Parizu”.

Vakcina AstraZeneca protiv Kovida-19 svakim danom gubi svoj ugled a pogotovu nakon smrti žene od tromboze, 14 dana nakon prijema prve doze ove vakcine.

U javnom tužilaštvu u Tuluzu je u petak ujutru podneta tužba protiv X zbog ubistva iz nehata nakon smrti 38-godišnje socijalne radnice u ponedeljak u Tuluzu, 14 dana nakon ubrizgavanja doze vakcine AstraZeneca. Porodica žrtve je želela da pokrene ovu pravnu proceduru preko gospodina Etiennea Boittina, advokata koji je već angažovan u slučaju 26-godišnjeg studenta iz Nanta koji je umro sredinom marta u svom domu od tromboze u abdomenu.

Konkretno, podnošenje tužbe mora pokrenuti otvaranje sudske istrage. „Cilj ove tužbe je otvaranje istrage radi rasvetljavanja ove afere“ objašnjava ovaj advokat iz mesta Saint-Nazaire kontaktiran od strane France Bleu Occitanie. „Nismo u procesu optuživanja, već ispitivanja, ne dolazi u obzir optuživanje bolnice ili laboratorije“, nastavlja on.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Matthias Schrader

Advokat traži da se izvrši forenzičko veštačenje „kako bismo mogli da imamo odgovore i kako bi se rasvetlilo sve što je uzrok smrti i moguća veza između ove smrti i injekcije AstraZenece“.

Žrtva je socijalna radnica koji je vakcinisana kao negovateljica neposredno pre suspenzije AstraZeneca sredinom marta. Nije patila od nekog posebnog zdravstvenog problema. Komplikacije su se pojavile ubrzo nakon vakcinacije. Bila je hospitalizovana u CHU Purpan i upala u komu. Ovaj slučaj će, između ostalih, analizirati nacionalna agencija za bezbednost lekova (ANSM) i centri za farmakoobazrivost.

26. marta ANSM je podsetio da postoji vrlo retki rizik od tromboze (stvaranja krvnog ugruška) nakon injekcije vakcine AstraZeneca, istovremeno naglašavajući da „odnos koristi i rizika vakcine ostaje pozitivan, ni jedan element ne pokazuje da je vakcinacija prouzrokovala ove poremećaje“.

Izvor Svi Srbi u Parizu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More