Gotovo! Jokić prestigao Vilta Čembrlena, režirao preokret, sudije ga poštedele posle neverovatne reakcije!

Foto: Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski
54

Denver nije lako dobio slabi Orlando, poseban motiv naravno je imao Aron Gordon koji je ubacio 24 poena protiv bivđeg tima. On je postigao prvih 12 poena za novu ekipu, a onda dao pun doprinos preokretu. Medžik je vodio sa 18 razlike na poluvremenu, ali nisu mogli da isprate ritam rivala koji je mnogo boljom igrom u nastavku stigao do 10. pobede u nizu protiv Orlanda.

Inače, ovo je za Denver 14. pobeda u 17. mečeva, Nikola Jokić je ubacio 17 poena, imao 16 asistencija i 9 skokova.

Od 1980, godine, kada su uvedena tr poena, samo jedan čovek imao je 15+ asistencija, među centrima. Samo Nikola Jokić u šest mečeva, ostali centri za više od četiri decenije nijednom.

Ovo je takođe 81. put u karijeri da je Nikola imao docifreni broj asistencija, čime je pretekao Vilta Čembrlena. On je u trećoj četvrtini režirao preokret sa osam asistencija, imao je 12 u drugom poluvremenu, što je najviše u NBA ligi ove sezone.

Ponovo je imao i sukobe sa sudijama koji ga ne štite dovoljno, i dalje ne uživa status koji zaslužuje igrač njegovog kalibra. Doduše, reakcija prilikom jedne situacije bila je zaista neprimerena, prošao je bez isključenja. Čini se da ga je zaslužio…

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More