Srpski SPAJDERMENI pali u Italiji: Odao ih čuvar PARKINGA, premalo ga platili! (FOTO, VIDEO)

Čuvaru PARKINGA se razvezao JEZIK, a sumu koju su mu dali da ćuti je TRIČAVA!

Foto: youtube/printscreen
63

Srpska banda pljačkaša pod nazivom “Spajdermeni”, koja je u Italiji provaljivala u stanove brojnih poznatih ličnosti prateći raspored prostorija u stanu preko Instagrama, pala je kada se razvezao jezik čuvaru parkinga koga su sa samo 20 evra podmićivali da bi im pazio na automobil za bekstvo dok su išli u krađu, prenose italijanski mediji.

Da podsetimo, početkom godine uhapšena je banda koju su činili i srpski državljani zbog sumnje da su krali dragocenosti iz stanova novinarke Dilete Leote, influenserke Eleonore Inkardone i igrača Intera Akrafa Hakimija. Pljačke su počinjene lane, a inspektore je iznenadila činjenica da su oni putem Instagrama tipovali stanove i kuće žrtava i na taj način znali kako da uđu unutra, koristeći spoljne zidove, piše Blic”.

– Majka Dilete Leote je po povratku sa večere primetila da je obijen ćerkin stan i da joj nedostaju torbe i dragulji u vrednosti od 150.000 evra, kao i da su razvaljena vrata i prozor. Kamere su snimile trojicu muškaraca kako su oko 23 sata obili stan, a 40 minuta kasnije otišli sa “luj viton” torbom punom ukradene robe – prenose italijanski mediji.

Snimljeno je da su imali logističku podršku još jedne žene i muškarca, koji su ostali napolju. Žena, rumunska državljanka, snimljena je kako priča sa čuvarom parkinga i daje mu kobnih 20 evra da pripazi na automobil za bekstvo. Inspektori su pronašli čuvara i ubedili ga da priča sa njima.

– Siguran sam da su muškarci Srbi, a da je žena Rumunka, jer smo oboje pričali na tom jeziku – rekao je čuvar policiji.

Njegov iskaz je, kako navode mediji, bio ključan za istragu. Kako je uočeno da su provalnici telefonirali, uz pomoć baznih stanica policija je ušla u trag razgovorima i pohapsila bandu koju su činili srpski, hrvatski i rumunski državljani.

– Banda je dobila ime “Spajdarmen banda” jer su se peli po spoljnim zidovima kako bi došli do prozora, preko kojih su ulazili u kuće žrtava – preneli su italijanski mediji.

Pretresima stanova dvojice srpskih državljana pronađeni su brojni predmeti, izmeđuostalog dragulji i “luj viton” torba koju je Dileta Leota prepoznala kao svoju.

– Kod jednog od njih pronađena je i mikrokamera na kojoj se vidi voditeljkin stan, ali i kapa i odeća koju nosi jedan od razbojnika. Drugom pljačkašu glave je došao vlasnik iznajmljenog stana koji je otkazao. On je, uplašen da bi nešto moglo biti ukradeno, fotografisao sve stvari, a na tim slikama se našla i roba koju su uzeli iz kuće Eleone Inkardone i Dilete Leote – navode mediji.

Na snimku nadzornih kamera u Ulici San Nikolao u Milanu vidi se kako su srpski Spajdermeni pljačkali. Dvojica lopova su vrebali momanat za akciju i jedan od njih bi se popeo uz zid do terase na prvom spratu zgrade, a zatim bi preko balkona ušao u stan, dok bi drugi čuvao stražu.

Prvi od njih je uhapšen u Vićenci, posle pokušaja pljačke kuće lokalnog biznismena. Ubrzo su lisice na ruke stavljene još trojici. Policija je, posle hapšenja, zaplenila brojne skupocene satove, vredne torbe, dizajnersku odeću i novac.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More